Sabelschermer Seppe Van Holsbeke effent in Madrid pad naar Rio 2016

De race naar de Olympische Spelen 2016 is begonnen. Seppe Van Holsbeke stak zijn ambitie om Rio 2016 te halen  nooit onder stoelen en banken en behaalde afgelopen weekend een eerste mooi resultaat. Ook Sander Warreyn (eveneens Sint-Michielsgilde Gent) kon genieten van de grote opkomst in dit pre- Olympisch jaar.

Seppe Van Holsbeke is strijdvaardig! Foto: Luc Gevaert

Seppe Van Holsbeke is strijdvaardig!                         Foto: Luc Gevaert

De 27-jarige Seppe Van Holsbeke schermde in Madrid een 1ste kwalificatiewedstrijd in aanloop naar de Spelen. Met maar liefst 198 deelnemers uit 37 landen mocht hij op heel wat tegenstand rekenen. Na een succesvolle pouleronde (met 4x winst en 2x verlies) kwam Van Holsbeke uit tegen de Griek Georges Tsouroutas; het werd 15/12 in het voordeel van de Belg. De Koreaan Junho Kim haalde met 5/15 het Belgische niveau niet, en in de Tabel 64 kon Van Holsbeke met 1 punt verschil en dus 15/14 winnen van de nr. 13 van de wereld Nicolas Rousset (Fr). Verzekerd van een mooi eindresultaat ging Van Holsbeke het gevecht aan tegen de Italiaan Luca Curatoli, nr 32 van de wereld. Curatoli won de partij met 15/9 en werd uiteindelijk 13de in de Madrileense competitie. Van Holsbeke werd mooi 30ste en geniet van een succesvolle start van zijn Olympische campagne.

Ook degenschermer Sander Warreyn (SMG) mocht proeven van de pre-Olympische koorts; hij schermde in Parijs de Challenge SNCF Reseau. Warreyn schoot meteen uit de startblokken en leverde met met 4 x winst en 2 x verlies een meer dan behoorlijke voorronde af. In de 1ste uitschakelingswedstrijd kon Warreyn het met 7/15 echter niet halen van de Chinees Gaofeng Shi; Warreyn werd 165ste op 324 deelnemers.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 03/05/2015