Lid worden

Schermen bij de Sint-Michielsgilde Gent?

Schermen lijkt je wel wat, en schermen bij de oudste schermclub van de wereld én niet toevallig ook de meest succesvolle schermvereniging in België nog veel meer?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Je kan in september vrijblijvend een drietal gratis lessen volgen. Als de schermmicrobe je te pakken heeft, word je lid en ontmoeten we elkaar binnen de kortste keren in de unieke historische locatie waar wij trainen!

Vul dit formulier in of stuur een e-mail naar euverdeken@confrerie.be, laat ons weten welke leeftijd je hebt en of je al ervaring hebt met de schermsport.

Je zal snel merken dat de Sint-Michielsgilde, gegroeid uit meer dan vier eeuwen traditie, niet zomaar een sportclub is. Naast de recreatieve en competitieve sportbeoefening zijn clubwaarden als teamspirit, samenhorigheid en het respect en de zorg voor het eeuwenoude patrimonium en de lokalen van de Gilde van groot belang.

Nieuwe leden beginnen best bij aanvang van het seizoen in september. De trainingsuren voor de verschillende wapens en leeftijdsgroepen kan je op de website raadplegen. Je kan bij ons vanaf 7-jarige leeftijd leren schermen, een maximumleeftijd is er niet. Om van je schermavontuur een succes te maken, kan je best minstens 1 maal per week komen schermen.

Voor aanvang van het seizoen, in juni en in de tweede helft van de maand augustus, houden we een opendeur voormiddag waar geïnteresseerde volwassenen en jongeren met hun ouders, met de schermsport, de Sint-Michielsgilde en onze schermmeesters en trainers kennis kunnen maken. Vul ons formulier in, dan nodigen we je uit.

Hopelijk tot binnenkort,

Jeremy De Clercq, Euverdeken van de Gilde.