Goud, Zilver & Brons in Nijvel!

De senioren zitten in rechte lijn naar het komende Belgisch Kampioenschap over twee weken. Ter voorbereiding van dat BK, hebben onze schermers in Nijvel het voorbije weekend zowaar volledig naar hun hand gezet. Het resultaat is goud voor Leandro Loeman, zilver voor Maxime Baekelandt en brons voor Lars Vandenhaute.

Maar liefst 14 Confréristen stonden aan de start in Nijvel, om zich te meten met verschillende Belgische toppers. Een start die Lars Vandenhaute alvast zeker niet gemist heeft. Hij haalde 5/6 in zijn poule en was zo zeker van de T64, een wedstrijd die Vandenhaute ook probleemloos won. In de T32 schakelde hij daarop clubgenoot Ruben Mels (22ste) uit met 15-12. Daar stopte het niet voor Lars Vandenhaute, hij won in de T16 en kon zo naar de kwartfinale. In die kwartfinale nam hij het alweer op tegen een clubgenoot, ditmaal was Robin Ponnet (6de) aan de beurt. Helaas voor Ponnet moest hij de sterkere Vandenhaute laten doorgaan, 15-10 werd het. In die halve finale stond nog een clubgenoot klaar voor de strijd.

Die clubgenoot was Maxime Baekelandt. Baekelandt schermde ook een uitstekende wedstrijd in Nijvel. Hij behaalde eveneens 5/6 in de poules. Na een vrijstelling voor de T128 kon hij in de T64 met 15-10 winnen van de Franse Ce Boganin. Na winst in de T64 volgde in de T32 en T16 een vervolg aan het foutloos parcours. In zijn kwartfinale nam Baekelandt het op tegen Cyrille De Bock (KSSMA Ronse). Een wedstrijd die Baekelandt na een slopend toernooi wel wat energie gekost had. Toch bleef hij de sterkste man op de piste en kon hij De Bock kloppen met 15-11. Zo stonden Lars Vandenhaute en Maxime Baekelandt tegenover elkaar in de halve finale. De clubgenoten die wekelijks met elkaar trainen, kennen elkaars sterke en zwakke punten. Deze keer eindigde de wedstrijd met 15-11 in het voordeel van Maxime Baekelandt. Baekelandt naar de finale, voor Lars Vandenhaute stopte de generale repetitie van het BK met brons.

Lees verder onder foto.

Foto Yoeri Van Laecke – podium in Nijvel met Maxime Baekelandt, Leandro Loeman en Lars Vandenhaute (rechts)

Leandro Loeman tot slot wist de poules met een foutloze 6/6 af te sluiten. Loeman kwam zo als eerste uit de pouleronde. Hij kon zijn toernooi op een mooi elan verderzetten en deed dit ook met winst in de T64 en T32. In de T16 trof Leandro Loeman, u kan het al raden, een clubgenoot, Crijn Verwaal (15de). Verwaal was net terug van een week schermen in het buitenland. De vermoeidheid speelde Verwaal parten en zo was het Leandro Loeman die de wedstrijd kon domineren. 15-13 was de eindstand, de weg naar de finale helemaal lag open voor Loeman. Hij won de kwartfinale en de halve finale daarop zonder veel moeite. Tot hij tegenover Maxime Baekelandt stond in de finale. Een finale die alle kanten op kon, maar waar Maxime Baekelandt net niet bedreigend genoeg was voor Loeman. Het werd 15-10, knap zilver voor Maxime Baekelandt en verdiend goud voor Leandro Loeman.