Goud, 2x zilver, 2x brons en WK kwalificaties voor Gentse schermers

De sabelschermers van de Gentse Sint-Michielsgilde zijn van het Tournoi des Dernières Neiges in Embourg teruggekeerd met een gouden, twee zilveren en twee bronzen plakken. 

Bij de U13 moest Nolan Dehaeck als eerste de piste op. Hij liet het vroege uur niet aan zijn hart komen en zette zijn zinnen op het podium. 

Dehaeck pakte zilver en moest enkel Antonin Demangeat (La Maison De L’Escrime) voor zich dulden. 

Een gouden en bronzen medaille zouden daar mooi bij passen, moeten Ferre Gettemans en Lucas Van Daele (U11) gedacht hebben. En zo geschiedde. Alaia Galdos (SC Parcival Leuven) pakte het zilver. 

Nolan (zilver), Lucas (brons) en Ferre (goud). Foto: Claudia Daels.

Het grotere schermgeweld bij de U15 kon dus niet met lege handen naar huis. Maël Bosmans, Jef Gettemans en Cyriel Van Ingelgem vochten zich verbeten door de poules en haalden alledrie de tableau 8. Maar in de uitschakelingsfase moesten ze één voor één de duimen leggen voor de latere winnaar Jorian Jamsin (CE Braine L’Alleud). Dat leverde toch de bronzen plak op voor Gettemans, en een mooie zilveren medaille voor Van Ingelgem. 

Coach Alexandra Gevaert, Ferre, Cyriel ( zilver), Jef (brons), Maël en Zoë (scheidsrechter). Foto: Claudia Daels.

In Belgrado konden Lars Vandenhaute en Joppe Reynaerts zich op degen plaatsen voor het WK. Een verdiende beloning na verschillende mooie prestaties in het lopende schermseizoen. Het WK gaat door in Dubai.

Vlnr: coach Laurent, Joppe, Leandro en Lars. Foto: Laurent Ghijs.

Joren Gettemans (sabel) – Jacob De Vriendt (degen) – perswerking Sint-Michielsgilde Gent