Universitair Kampioenschap Schermen: goud voor Lesters Kurvers en zilver voor Hélène Derde

Het Universitair Kampioenschap Schermen was dit weekend het toneel van mooie prestaties. Onder de getalenteerde schermers bevonden zich 4 Confréristen die de eer van de Universiteit Gent en de Odisee Hogeschool hoog hielden.

In de categorie sabel dames (8 deelneemsters) liet Hélène Derde (UGent) al in de voorronde zien dat ze in topvorm was, met zes overwinningen uit zeven wedstrijden. Ze doorstond met overtuiging de uitschakelingsrondes; tegen Kaat Sondervorst behaalde Hélène een overtuigende 15-2 overwinning, en ook tegen Romane Minne wist ze met een score van 15-7 haar tegenstander te verslaan. De finale beloofde een spannende strijd te worden, waarin Hélène het opnam tegen de geduchte Apoline Fondeur. Helaas was de energie van Hélène in de finale wat zoek en Apoline won met 15-6 de finale. Desondanks mag Hélène Derde trots zijn op haar prestatie en de zilveren medaille!

Een selfie van dit olijke trio: Hélène, Cédric en Lester

Bij de heren op sabel telden we 9 deelnemers en 3 Confréristen. Duarte Van Hecke (Odisee Higechool, 9de) kon niet winnen van een te sterke Liam Dauchat. Cédric Volckaert (UGent) stond 3de na de poule, maar verloor met 15/14 nipt van Gauthier Legrand, waardoor hij uiteindelijk de 5de plaats behaalde.

Lester Kurvers zette zich na de poules (7V/1D) in pole position en in de uitschakelingsronde versloeg hij Liam Dauchat (15/1) en Brecht Van Quatenhove (15/10). De finale bracht Lester tegenover de geduchte Philippe Jacques. De spanning was te snijden, en de score ging gelijk op tot 10-10. Toen drukte Lester zijn stempel op de match en sleepte hij het goud binnen met een eindstand van 15-12.