Sabeltopper Gevaert wordt 29ste op wereldranking, goud voor Belgen na Ferrum Vetum

De 19-jarige sabeltopper Alexandra Gevaert (Sint-Michielsgilde Gent) werd afgelopen weekend 16de op het Wereldbekertornooi voor Junioren in het Spaanse Segovia. In Nederland werden prijzen uitgereikt aan onder meer Alain Thielemans en Kathleen Kets (beiden SMG).

Alexandra Gevaert schermde het afgelopen weekend het op 2 na laatste Wereldbekertornooi voor Junioren van het seizoen. In de poule won zij 4 van de 6 wedstrijden en werd hiermee 19de in het tussenklassement. Vrijgesteld van de T64 kwam ze in de volgende ronde uit tegen Susana Contreras (S) die op de 14de plaats stond. Gevaert won met 15/9 vrij gemakkelijk. In de T16 verloor Gevaert met 6/15 van Michela Battiston; de Italiaanse schermde zich daarna tot in de finale waar ze met 14/15 erg nipt verloor van Tania Arrayales (Mex).

Gevaert is tevreden met het eindresultaat en stijgt van de 33ste naar de 29ste plaats in het wereldklassement junioren.

Alexandra "Lexie" Gevaert. Foto: Luc Gevaert

Alexandra “Lexie” Gevaert. Foto: Luc Gevaert

In het Nederlandse Gorssel werden de prijzen van het Ferrum Vetum uitgereikt. Deze veteranencompetitie (40+) bestaat uit 5 wedstrijden en per schermer worden voor het eindklassement de beste 4 resultaten in rekening genomen. Alain Thielemans won de wisseltrofee in de categorie heren 40-49 jaar. Clubgenote Kathleen Kets verlengde voor het 3de jaar op rij haar titels als beste dame (cat. V1 40-49 jaar) en beste dame van de competitie.

Kathleen Kets en Alain Thielemans vallen in de prijzen in Gorssel. Foto: Luc Gobyn.