Medaillefeest in Embourg en Sint-Martens-Latem

Het gaat goed met de degenschermers in de voorbereiding naar het Belgisch Kampioenschap. De Confréristen zijn de voorbije twee weken op verschillende plekken aan de start gekomen. Zo is er nieuws van het Europees Kampioenschap in Napels, maar ook dichter bij huis uit Embourg en Sint-Martens-Latem.

Op het ploegentoernooi in Embourg behaalde de ploeg met Maxime Baekelandt, Haeike Josephy en Olivier Burez zilver. Ze begonnen de dag goed, met 3/3 in de poules. Daarop wonnen ze bijna moeiteloos hun wedstrijden in de directe uitschakeling. In de finale verloren ze uiteindelijk met 45-42 van Brussels Fencing Club, zilver was zo het eindresultaat.

Lees verder onder foto.

In Sint-Martens-Latem is de Latem Open geschermd. Heel wat Gentse schermers stonden aan de start.
Bij de U17 behaalde Wout Van Laecke 5/6 in de poules en schakelde in de halve finale clubgenoot Alexander De Winter uit met 15-9. In de finale won Van Laecke met 15-8 van Ward Samyn (schermclub Parcival). Goud voor Wout Van Laecke en brons voor Alexander De Winter.

Bij de U11 nog meer medailles. In deze gemengde competitie behaalde Eva Kruithof zilver. Brons was voor clubgenoten Whang Zhang Yuhan en Oscar De Winter.
Bij de U13 behaalde Hanne Van Laecke zilver.

Leon Neerman en Leopold Delaeye zorgden bij de senioren dan weer voor twee maal brons. Zij wisten te overtuigen in de poulerondes. Ook in de directe uitschakeling volgde een bijna foutloos parcous. In de halve finale stond Leon Neerman tegen Cyrille De Bock (KSSMA) uitendelijk was het De Bock die won met 15-13.
Leopold Delaeye trof de Nederlander Jesse Pieper in zijn halve finale. De Nederlander trok aan het langste eind en maakte het af met 15-10. Twee maal brons is het eindresultaat bij de senioren.

Bij de dames senioren een gelijkaardig verhaal. Twee maal brons voor Anke Lenssens en Bieke Deprez. Zij wonnen beide in de T8 en stonden zo in de halve finale. Bieke Deprez nam het op tegen Anna Neerman (Schermclub Latem-Deurle). Neerman won de wedstrijd met 15-5. Anke Lenssens nam het op tegen Donnatienne Dupas (Schermclub Latem-Deurle). Na een heel spannende wedstrijd wist Dupas net de bovenhand te nemen. 15-14 was het in het voordeel van de Latemse. Brons was zo voor Anke Lenssens en Bieke Deprez.

Voor Wout Van Laecke geen rustig weekend, hij nam ook nog deel bij de U15. Hij herhaalde het scenario van een dag eerder bij de U17. Deze keer stond hij in de finale tegenover Lars Van Renterghem (Schermclub Latem-Deurle). Ook hier winst voor Van Laecke met 15-11 en zo ook goud bij de U15.

Tot slot was er Kaat Roels bij de dames U15. Roels overtuigde in de poules en ging verder op dat elan in de directe uitschakeling. Roels won in de halve finale met 15-6 van Maud Misztal (Schermclub Latem-Deurle). In de finale nam ze het op tegen Charlotte Böting (Schermclub Latem-Deurle). Roels vocht dapper door maar uiteindelijk verloor ze met 13-15 in de finale. Zilver voor Kaat Roels is het eindresultaat.

Op het EK U17 te Napels (Italië) eindigde Wout Van Laecke als 54ste. Van Laecke haalde 3/6 in de poules. Van Laecke won daarop in de T128. In de T64 moest hij de Turk Mert Ahmet Koc laten voorgaan met 15-14. Van Laecke is zo beste Belg bij de U17. Een knappe prestatie voor de 15-jarige Van Laecke.

Bij de U20 werd Lars Toch 55ste. Toch won 3 van de 6 wedstrijden in de poules. Lars Toch won daarop in de T128. In de T64 verloor hij nipt met 13-15 van de Duitser Julius Ruppenthal. Leandro Loeman eindigde op plek 102.