Goud en brons op de Dutch Open voor Gentse degenschermers

In Den Bosch is dit weekend de Dutch Open geschermd. Wout Van Laecke en Crijn Verwaal wisten de Gentse eer hoog te houden. Met goud en brons hebben ze er een uitstekend toernooi opzitten.

Bij de U14 begon de wedstrijd met een gemengde pouleronde (zowel dames als heren). Wout Van Laecke haalde in zijn poule 6/6 en kwam zo als eerste aan de start van de directe uitschakeling. In die uitschakeling kreeg Van Laecke een vrijstelling voor de T16. Hij won daarop zonder veel moeite de kwartfinale en kwam in de halve finale uit tegen de Nederlander Faris-Palko Hadithi. Deze tegenstander was geen probleem voor Van Laecke, hij won met 15-7 en stootte door naar de finale. Daar nam hij het op tegen een andere Nederlander Max Eikelenboom, die in de poules slechts 1 overwinning kon, halen. De ijzersterke Wout Van Laecke merkte een niveauverschil met zijn Nederlandse tegenstander. Van Laecke domineerde met een eindscore van 15-4. Goud dus voor Wout Van Laecke!

Wout Van Laecke mocht op de hoogste treden de gouden medaille in ontvangst nemen! Foto: Yoeri Van Laecke.

Bij de senioren waren alle ogen gericht op Crijn Verwaal. Hij begon de dag – ondanks een lichte knieblessure – goed met 6/6 in de poules. Na een vrijstelling voor de T128 won hij ook in de T64. In de T32 kwam Verwaal tegenover clubgenoot William Janssens te staan. Janssens die op dat moment ook aan een goed toernooi bezig was na 3/5 in de poules en winst in de T64. En de Gentenaars waren duidelijk aan elkaar gewaagd in dit toernooi. Ze gaven elkaar nauwelijks voorsprong, en uiteindelijk was het Crijn Verwaal die met 15-14 de doodsteek uitdeelde. Eervolle exit voor William Janssens (30ste) en T16 voor Verwaal. Hij won daarop met 15-10 ook zijn wedstrijd in de T16. En door opgave van zijn tegenstander in de kwartfinale kon hij meteen door naar de halve finale. Daar stond Crijn Verwaal tegenover een Belg, Finian Reijnaers (Schermacademie Wezowski). Crijn Verwaal vond in de halve finale niet het juiste ritme tegen de jongere Belg. Het werd uiteindelijk 15-8 in het nadeel van Crijn Verwaal. Geen finale tegen olympiër Bas Verwijlen, maar toch een heel verdiende bronzen medaille.