Gentse Sint-Michielsgilde koestert jong florettalent

De Gentse Sint-Michielsgilde heeft sinds kort opnieuw jonge floretschermers onder haar leden en deze blijken erg succesvol te zijn. Zo won Julien Renson eerder dit seizoen al goud in Maaseik en werd hij 3de in Dinant. Ook in Nijvel pakte hij afgelopen weekend een bronzen plak. Maar ook zijn jonge clubgenoten laten zich positief opmerken!

Ares Vandebeek  kampte bij de cadetten in een poule unique. Met 5 overwinningen en 3 x verlies, wist hij zich te verzekeren van een mooie 3de plaats in het tussenklassement. Bovendien won in de kwartfinale met 15/11 van Tom Standaert (Perceval), maar moest in de halve finale aan Jomme Deseir (Parcival) de overwinning laten. Vandebeek won knap brons en kan tevreden terugkijken op een nieuw puik resultaat.

De pupillen floretschermers schermden gemengd en telden in totaal 26 deelnemers.

Julien Renson werd schitterend 3de na een overtuigende campagne, Aïcha Cazaerck (SMG) deed het eveneens erg goed en eindigde als 6de in deze competitie. Joris Pockelé (SMG) werd 18de na enkele energieke en sportieve wedstrijden, maar moest een paar keer een voorsprong uit handen geven.

Joris Pockelé (l) en Julien Renson (r)

Joris Pockelé (l) en Julien Renson (r)

Bij de miniemen werd er tenslotte nog in ploeg geschermd. De tweedejaarsminiemen van Charleroi en Sint-Niklaas eisten het goud en zilver op, terwijl de ploeg van de Gentse Sint-Michielsgilde trots kan zijn op de behaalde bronzen plak. De Gentse floretploeg was samengesteld uit Mathias-Alexander Verstraete, Elias De Coninck, Ignace Huyzentruyt en William Janssens, die zich uitstekend van zijn taak als ploegkapitein kweet.

Julien Renson-Aïcha Cazaerck en Joris Pockelé

Julien Renson-Aïcha Cazaerck en Joris Pockelé

Foto’s: Alex Pockelé

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 12/02/2014