Gentse Sint-Michielsgilde keert met negen medailles terug uit Gembloux

GEMBLOUX – De jonge schermers van de Sint-Michielsgilde hebben een topweekend achter de rug op het Circuit Jeunes Lames in Gembloux. Ze keerden naar Gent terug met maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en 4 bronzen medailles. Wout Van Laecke wist op zijn beurt zilver te halen in het Duitse Krefeld.

Sabelschermster Manou D´Aubioul zette zaterdagvoormiddag meteen de toon met een gouden medaille bij de dames U13. In de finale klopte ze Juliette Viggria (La Maison de l’Escrime) met een knappe 15-6.

Enkele pistes verder knokte haar leeftijdsgenoot Jef Gettemans zich intussen naar pole position in de poules. Die stond hij niet meer af: in de finale tegen Antonin Demangeat (La Maison de l’Escrime) pakte Gettemans met 15-9 het goud. Dat gaf jongere broer Ferre Gettemans extra munitie in de categorie U11. In een spannende poule haalde hij zijn eerste gouden medaille, na een nek-aan-nekrace met trainingsmaatjes Cézanne Verhulst (gedeeld zilver met Célestin Revelart – La Maison de l’Escrime) en Nolan Dehaeck (brons).

Lees verder onder foto.

Foto: Joren Gettemans – Trainingsmaatjes Ferre Gettemans (goud), Cézanne Verhulst (zilver) en Nolan Dehaeck (brons) in Gembloux.

Ook de Gentse sabelschermers in de U15 lagen lang op koers naar goud. Mats van Lishout haalde knap de finale maar moest daar de duimen leggen tegenover Enno Chiang (Surtout). Ties Devos vervolledigde het podium en haalde zo een tweede bronzen medaille voor de Sint-Michielsgilde (gedeeld met Florian Vangeel, Parcival). De Gentse floretschermer Elias Baekelandt deed er zaterdag op de valreep nog een extra medaille bovenop: brons in de categorie U13.

En ook op zondag kon een Gentse sabelschermer een medaille veroveren. Jérôme De Visscher kon bij de start van de Challenge Bertrand Dumont zes van de zeven poulewedstrijden winnen. Met een knappe 15-2 winst van Cedric Milicamp (RCAE) en 15-6 van Nicolas Velasquez Mendoza (Perceval) schopte de zeventienjarige De Visscher het tot de halve finale tegen Tom Wouters (Sabre Noir). De twee waren duidelijk aan elkaar gewaagd, maar Wouters kon het voordeel na een spannende 15-12 aan zijn kant houden. Jérôme De Visscher pakte het brons, Wouters ging resoluut voor het goud.

Lees verder onder foto.

Foto: Yoeri Van Laecke – Wout Van Laecke op podium in Krefeld

Op degen schermde Wout Van Laecke op degen in het Duitse Krefeld. Van Laecke haalde een 5/6 in de poules. Daarop won Van Laecke probleemloos zijn wedstrijden in de T16, T8 en de halve finale. In de finale nam Wout Van Laecke het op tegen de Duitser Henning Weber. Van Laecke vond in die finale geen antwoord op de snelle hand van de Duitser. Het was uiteindelijk ook de Duitser die won met 10-2. Wout Van Laecke pakt zo het zilver mee naar Gent.

Perswerking Sint-Michielsgilde
Kathleen Kets, Joren Gettemans & Jacob De Vriendt