Gentse schermers presteren op hoog niveau – alweer 15 medailles naar Gentse schermgilde

Afgelopen weekend werden de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen geschermd en zowel in Neufchâteau als in Sint-Niklaas vielen onze schermers meermaals in de prijzen! Beide evenementen toonden het talent van schermers uit verschillende leeftijdsgroepen.

In Neufchâteau op degen behaalde Renée Bruynooghe (SMG) als eerstejaars U20 knap brons bij de senioren. Bruynooghe begon met een matige poule, maar in de directe uitschakeling ging ze vol voor winst. Ze schakelde in de T32 Nathalie Smets 5Hallebardiers) uit die als tweede uit de poules kwam en won ook in de T16 en T8 met ruime voorsprong haar wedstrijden. In de halve finale stond ze tegenover de latere nr 1 Valeria Spazzoli (La Maison d’Escrime). Na een slopende wedstrijd viel de beslissing uiteindelijk op basis van de tijd. Spazzoli wist de laatste treffer te plaatsen en zo verloor Bruynooghe met 6-7. Uitstekend brons dus voor Bruynooghe!

Renée (uiterst rechts) mag zich als eerstejaars U17 meteen op het podium bij de senioren begeven!

Bij de U17 was er zilver weggelegd voor Alexander De Winter (SMG). Hij kwam met 7/7 als eerste uit de poules. Vrijgesteld in de T32 won hij in de T16 en T8 telkens met 15-5. In de halve finale kreeg De Winter het iets moeilijker. Hij kon met één treffer verschil winnen van Paolo Branciforti (CE Braine-l’Alleud), 15-14 was daar de eindstand. Tot slot nam hij het in de finale op tegen Etienne Imbert (CE Gaumais). Helaas was die iets te sterk voor Alexander De Winter, het eindigde op 15-8 in het nadeel van De Winter.

Alexander (links) mag terecht trots zijn op zijn 2de plaats!

Maxime Baekelandt (SMG) zorgde voor het beste resultaat bij de heren senioren. Na 6/6 in de poules moest hij het in de T64 opnemen tegen clubgenoot Crijn Verwaal. Zij vochten een spannende wedstrijd uit die met 15-14 in het voordeel van Baekelandt eindigde. In de T32 en T16 wist Baekelandt zonder veel problemen te winnen. In de T8 stond hij alweer tegen een clubgenoot en was Lars Toch de te kloppen tegenstander. Helaas voor Toch was Baekelandt op zijn weg naar de overwinning en eindigde de wedstrijd op 15-12. Op naar de halve finale dus, tegen Neisser Loyola (CE Gaumais). Loyola was net een maatje te sterk voor Maxime Baekelandt de wedstrijd eindigde op 15-10 en brons voor Baekelandt.

Mooie prestatie van Maxime “Max” Baekelandt: 3de in Neufchâteau!

De Gulden Klauw schermwedstrijd vond afgelopen weekend plaats in Sint-Niklaas. Het evenement toonde het talent van schermers uit verschillende leeftijdsgroepen.

Bij de U11 jongens won Ferre Stevens in de finale van Julie Saenen (Parceval) en ging met het goud naar huis. Clubgenoot Ferdinande Lasse claimed de derde plek en een bronzen medaille. Ook Nolan Dehaeck (U13)  liet zich brons omhangen.

Ferre (goud) en Fernande (zilver)
Nolan (brons) haalt opnieuw het podium!

In de categorie U 17 kwam Arthur Van Lier als winnaar uit de bus na een spannende 15-13 winst van Art Prossé (Sabre Noir). Corto Wittouck,  Cyriel Van Ingelgem, Zoë Tack en Luna De Souter claimden elk een derde plek en dus brons.

Art, Arthur, Corto en Cyriel
Luna en Zoë staan rechts op e 3de plaats

Op zondag verschenen de heren en dames junioren en senioren op het appel. Cédric Volckaert werd bij de U20  derde, na 15/9 verlies van Maël Prossé (Sabre Noir). De categorie senioren heren kende hevige concurrentie onder doorgewinterde schermers. Lester Kurvers kon het met 8/-15 niet halen van Sil Audenaert (De Klauwaerts) en eindigde met brons.

Lester (uiterst rechts) met een mooie bronzen plak!

In de categorie U15 heren tekenden enkele jonge talenten present die hun vaardigheden op de schermpiste lieten zien. Mael Bosmans kwam als winnaar uit de bus en won het goud. Deze medaille kreeg hij niet zomaar: tegenstander Mo Ben Ammou (eveneens SMG) toonde zich alert en kon met enkele mooie parades/ripostes de aanvallen van Bosmans afweren. Bosmans bleef kalm en herwon zijn zelfvertrouwen met 13-13, 14-14 en uiteindelijk 15/14 in het voordeel van Bosmans als resultaat. Zilver voor Mo Ben Ammou!

Mo en Maël in de kleuren van de Confrérie!