Gentse sabelschermers scheren hoge toppen tijdens Gulden Klauw

Zowel Alexandra Gevaert als Jules-Emile De Visscher (beiden Sint-Michielsgilde Gent)  hebben hun gouden seizoenstart niet gemist: Gevaert won zowel bij de junioren als bij de senioren de eerste prijs, terwijl De Visscher zich na zilver bij de junioren, goud liet aanmeten bij de senioren.

Foto: Luc Gevaert

Foto: Luc Gevaert

De junioren sabelschermers traden aan op zaterdag en van aan de start toonde eerstejaarsjunior Gevaert zich in uitstekende vorm. Met slechts 7 tegentreffers in 2 voorrondes kwam Gevaert uit tegen Lisa Paenen (De Klauwaerts), het werd 15/2. Ook Iria Verbeke (De Klauwaerts) kon met 6/15 niet winnen van een sterke Gevaert, die het in de finale opnam tegen Justine Hendrickx (De Tempeliers). Hendrickx kon niet voldoende weerwerk bieden en met opnieuw 15/6 winst ging het goud naar Alexandra Gevaert. Clubgenote Linde Vandecruys werd 5de op 9 deelneemsters. Bij de heren junioren verloor Jules-Emile De Visscher met 15/12 zijn finalewedstrijd tegen een sterke Ian Dentant (De Klauwaerts). Bij de cadetten heren haalden Karel Toch en Egon Van Durme beiden verdienstelijk brons.

Ook bij de senioren werden de schermers van de 400-jarige Sint-Michielsgilde Gent meermaals met eremetaal bedacht. Jules-Emile De Visscher en Servaas Breyne (beide SMG) bleken aan elkaar gewaagd en wonnen elk een voorronde. In de kwartfinale schakelde De Visscher wapenbroeder Thomas de Wilde (SMG-6de) uit met 15/10, terwijl Servaas Breyne met 15/8 won van Ulrich Ernst (Parcival). Hierdoor moesten De Visscher en Breyne het tegen elkaar opnemen in de halve finale, De Visscher haalde het na een spannende strijd met het kleinste verschil, het werd 15/14. Ook in de finale kon De Visscher bevestigen door met 15/11 van Pieter De Vos (De Klauwaerts) te winnen.

Alexandra Gevaert deed haar gouden stunt nog eens over in de seniorencompetitie. Toptalent Gevaert won na mooie campagne de finale met 15/14 van Jolien Abrams (Parceval). Linde Vandecruys werd 3de.

Foto: Luc Gevaert

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 22/09/2013