Gentse sabelschermers pakken 5 medailles in Sint-Niklaas

Afgelopen weekend schermden enkele miniemen en cadetten in Sint-Niklaas, en met succes want zij namen maar liefst 5 medailles mee naar huis! Jules-Emile De Visscher deed in Moskou een gooi deed naar het podium, maar werd 89ste.  

Op de Mini Klauw in Sint-Niklaas werden de schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde vergezeld door scheidsrechter Elias Hemelsoet en coach Lester Kurvers. In de gemengde competitie (19 deelnemers) won Edgar Wellekens (3de) met 15/12 zijn eerste match in de uitschakeling tegen Thijmen Shreuder (Ned), waarna clubgenoot Arnaud Stas de Richelle met 15/5 te sterk was voor Wellekens. Cédric Volckaert verloor met 11/15 van Vitan Tsourkan (CEBA) en behaalde zo zilver bij de miniemen. Stas de Richelle geraakte in de finale en kon na een spannende wedstrijd met 15/14 tegen Enli Chiang (Ned) toch het goud opeisen. Door blessureleed moest Jurre Devos noodgedwongen forfait geven.

Arnaud Stas de Richelle (links) pakt goud, Edgard Wellekens brons! Foto: Liesbet Coysman.
Cédric Volckaert werd knap 2de! Foto: Liesbet Coysman.

Bij de pupillen (10 deelnemers) schermden Cyriel Van Ingelgem, Luna De Scouter en Ties Devos elk 1 enkele poule waarbij Devos alles won in zijn poule en zilver meenam naar huis. Van Ingelgem werd 5de en De Scouter was het 1ste meisje waardoor ze haar eerste beker in handen mocht nemen.

Luna De Souter bewijst heel wat in haar mars te hebben! Foto: Liesbet Coysman.

In Moskou (RUS) schermde Jules-Emile De Visscher intussen een wereldbekertornooi sabel senioren. Hij startte met een goeie poule met 3/6 winst. In de pre-128 tabel kon hij Mohammed Alfadhli (KUW) met 15/12 achter zich laten, maar de Chinees Xiao Lin bleek met 7/15 te sterk. De Visscher strandde op de 89ste plaats van 176 deelnemers.

Elise Vaeremans, pers sabel, 27/05/2019