Alexandra Gevaert 42ste op wereldbekertornooi junioren in Dourdan (Fr)

In het Franse Dourdan werd afgelopen weekend het voorlaatste wereldbekertornooi voor junioren sabel van het seizoen geschermd. Een uitgelezen kans om een selectie voor deelname aan het EK en WK af te dwingen, maar toch verschenen er in deze examenperiode weinig Belgen aan de start. Alexandra Gevaert eindigde op de 42ste plaats op 97 deelneemsters.

De 17-jarige Gevaert (Sint-Michielsgilde Gent)  uit Melle schermde een goede voorronde met 4x winst en  2x verlies. Met de 30ste plaats in het tussenklassement werd Gevaert vrijgesteld van deelname aan de Tabel 128 en kon ze meteen in de Tabel 64 aan de slag. Hier trof Gevaert de Franse Clara Laurent, die na een spannende wedstrijd en met het kleinste verschil de overwinning pakte. Gevaert eindigt buiten de Tabel 32 en loopt hierdoor een nieuwe selectienorm mis. Clubgenote Linde Vandecruys kon niet winnen en werd 92ste.

Derde Belgische deelneemster Justine Hendrickx (De Tempeliers) verloor in de Tabel 128 met 12/15 van de Turkse Ilgin Sarban en werd 72ste in deze internationale competitie. Het goud ging naar de Russische Ekaterina Vorobyeva.

Bij de heren overtrof Ian Dentant (De Klauwaerts) de 1 jaar oudere Pieter De Vos (De Klauwaerts). Dentant won in de voorronde de helft van zijn wedstrijden en stootte na winst tegen de Spanjaard Alejandro Lorenzo (15/8) door tot in de Tabel 64. Daar werd hij met 6/15 gestopt door Leonardo Affede (It), Dentant werd 52ste. Pieter De Vos had duidelijk een off- day en werd 91ste.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 20/01/2014