5 medailles voor Gentse schermers in Embourg

Geen spoor van sneeuw op het Tournoi des Dernières Neiges, maar dat lieten de Gentse sabelschermers niet aan hun hart komen: ze keerden dit weekend uit Embourg terug met 3x goud, 1x zilver en 1x brons.

Arthur Van Lier zette bij de U15 meteen de toon op zaterdag. Hij domineerde de poules en knokte zich na winst tegen Timo Meuwis (SC Parcival Leuven) en Casimir Schilling (La Maison de l’Escrime) naar de finale. Daar pakte hij goud na overtuigende winst met 15/9 tegen Milan Wendelski (Sabre Noir).

Arthur Van Lier glundert! Foto: Joren Gettemans.

Bij de jongste schermers (U11) wist Ferre Gettemans wat hem te doen stond. Hij schermde zich foutloos door de poules en won de halve finale tegen Jonas Van Conkelberge (SC Parcival Leuven) met 10-4. Winst in de finale tegen Célestin Revelart (La Maison de l’Escrime) met 10-6 leverde de tweede gouden plak op voor de Confrérie.

Ferre Gettemans wint goud! Foto: Joren Gettemans.

Op zondag kwamen Duarte Van Hecke en Lester Kurvers aan zet bij de senioren. Van Hecke eindige op de achttiende plaats in zijn eerste seniorentornooi. Kurvers pakte brons, na een vlotte uitschakeling van (15-3) van Pierre-Yves Denis (CE La Dague La Prime) en winst in de kwartfinale van Philippe Jacques (CE Braine L’Alleud) met 15-11. In de halve finale liep het nipt mis tegen Nand Prossé (Sabre Noir) met 15-12.

Brons voor Lester Kurvers. Foto: Joren Gettemans.

Bij de meisjes U13 haalde Manou D’Aubioul knap zilver. Na vier overwinningen in de poules zat ze in pole position voor de uitschakeling. Ze won vervolgens overtuigend de kwartfinale tegen Elise Bernagou (CE Namur) met 15-5 en ook de halve finale tegen Juliette Maras (SG De Klauwaerts) met 15-13. Maar in een spannende finale tegen Juliette Viggria (La Maison de l’Escrime) moest ze uiteindelijk met 15-9 de duimen leggen.

Zilver voor Manou D’Aubioul

Mo Ben Ammou en Jef Gettemans traden als laatste aan bij de jongens U13. Mo schermde zich stevig door de poules maar strandde in de kwartfinale met 15-11 tegen Antonin Demangeat ( La Maison de l’Escrime). Gettemans, die de kwartfinale had gewonnen van William Epp (Sabre Noir) met 15-5, kon in de halve finales revanche nemen op Demangeat met 15-5. In de finale vond hij Mauro Massie (SG De Klauwaerts) tegenover zich. Na winst met 15-9 kon Gettemans de vijfde medaille en het derde goud voor de Confrérie mee naar huis nemen. 

Ook Jef Gettemans ging resoluut voor het goud! Foto: Joren Gettemans.

Joren Gettemans – perswerking sabel Sint-Michielsgilde Gent