1x goud & 2 x brons bij Gentse schermers

Maar liefst drie medailles, dat is het resultaat van een druk schermweekend. Bij de U15 is het brons voor Elias Baekelandt in Nederland. Bij de senioren is het goud voor Maxime Baekelandt en brons voor Haeike Josephy.

Op de Dutch Open stond Elias Baekelandt aan de start. Baekelandt begon met 4/5 uitstekend aan de poules. Hij won daarop in de T16 van de Nederlander Leon Makarov met 15-12. Ook in de kwartfinale versloeg hij een andere Nederlander Sverre Jansen met 15-9. In de halve finale stond Elias Baekelandt zo tegenover Niels Hebette (Les Mousquetaires Cinaciens). Baekelandt toonde prima schermen, toch was het Hebette die de wedstrijd wist te winnen met 15-5. Elias Baekelandt behaalde zo knap het brons.

Grote broer Maxime Baekelandt schermde op hetzelfde moment in het Waalse Perwez bij de senioren. Hij haalde daar 5/6 in de poules. Baekelandt ging ook daarna zo verder met winst in de T64 en T32. In de T16 werd het iets spannender tegen de Kroaat Jakov Sola. Het werd een spel op tijd dat Maxime Baekelandt uiteindelijk wist te winnen met 11-8. Daarop won hij ook in de kwartfinale en in de halve finale versloeg hij Geoffroy Husson (La Maison d’Escrime) met 15-9. Zo stond hij in de finale tegen Cyrille De Bock (KSSMA Ronse). Deze wedstrijd was ook na het slopende toernooi geen probleem voor Maxime Baekelandt. Baekelandt won met 15-9 en dus het goud.

Lees verder onder foto.

Katrien Janssen

Lars Toch behaalde in dezelfde wedstrijd brons. Toch deed het met 4/5 in de poules heel goed. Hij ging zonder veel moeite door de directe uitschakeling. Tot hij in de halve finale verloor van Cyrille De Bock met 15-11.

Bij de dames in Perwez was het brons voor Haeike Josephy. Josephy haalde 6/6 in de poules en stond zo derde bij de start van de directe uitschakeling. Ze won daar de T16 en ook in de kwartfinale versloeg ze Noa De Clerck (CE Braine l’Alleud) met 15-13. Zo stond Haeike Josephy in de halve finale tegenover Valeria Spazzoli (La Maison d’Escrime). In deze spannende wedstrijd kon het beide kanten op. Uiteindelijk was het de Waalse die een kleine voorsprong nam. De wedstrijd eindigde op 15-10 in het nadeel van Haeike Josephy. Zij kan zo op het brons meenemen naar Gent!

Tot slot is Wout Van Laecke in het Franse Grenoble 59ste geworden op 219 deelnemers. Alexander De Winter behaalde per ploeg met “België 2” de 12de plek op 31 deelnemende ploegen.