Sabelschermer Alain Thielemans sluit in Parijs Europees seizoen af met brons

De meeste schermers zijn al even de zomervakantie ingedoken, maar Alain Thielemans (Sint-Michielsgilde Gent) moest nog aantreden op het Europees Circuittornooi Veteranen in Parijs. En met succes, want Thielemans pakte brons en eindigde het seizoen met een knappe plek binnen de top 10 op de Europese Veteranenranking.

Door een aantal no-shows verschenen er 14 in plaats van 19 schermers op het appel vin de categorie sabel V2 (50-59 jaar). Met 2 poulerondes van 7 man sterk stond er veel schermen op het programma. In de eerste pouleronde won Thielemans 4 partijen en liet hij 2x verlies (waarvan 1 nipt) optekenen. In de 2de pouleronde deed hij nog beter met 5x winst en 1x verlies. Na beide poulerondes stond Thielemans op de 3de plaats en die gaf hij niet meer uit handen.

Alain Thielemans (uiterst rechts) zet een puike prestatie neer in Parijs. Foto: Serge Ghilardi.

De eerste uitschakelingswedstrijd won onze Belg  vlot van Laurent Martin (FR), het werd 10/3. In de 2de wedstrijd kon Thielemans met 10/8 winnen van Olivier Guignat die op het EK in Thionville Thielemans nog uit de competitie knikkerde. Thielemans nam dus revanche door van aan de start een voorsprong te nemen en heel beheerst uit te schermen.

In de halve finale maakte onze Confrérist in een spannende en gelijk opgaande match echter net iets teveel dezelfde fout, waardoor hij met mooie 10/8 cijfers verloor van de latere nummer 2 Tomasz Konczylo. Alain Thielemans werd beloond met een dikke en zware bronzen medaille en eist een plaats in de top 10 van de EVF ranking op.