Goud voor Weynants, brons voor Verstraete, Baekelandt en Van Cleemput

Goud voor Shawnee Weynants, brons voor Mathias-Alexander Verstraete, Maxime Baekelandt en Robrecht van Cleemput. 4 x eremetaal voor de Gentse schermers tijdens het Internationale Tornooi Floret en Degen in Aarlen!

Shawnee Weynants (voorheen CRE Detaille) studeert nu in Gent en heeft zich bij de Gentse Sint-Michielsgilde aangesloten. Weynants heeft al heel wat eretitels verzameld en daar kwam afgelopen weekend nog eentje bij. Na winst van Alice Nyssens (Maison Escrime) pakte Weynants het goud in de categorie degen junioren/senioren.

Bij de pupillen floret eindigde Scott Vanlee (SMG) op een mooie 9de plaats, Mathis De Witte werd 14de, Julien Kalmaer 17de en Briecq Bauwelinck (allen SMG) 22ste op 30 deelnemers.

Mathias-Alexander Verstraete (SMG) eindigde op een knappe 3de plaats bij de miniemen en mocht het erepodium betreden. In de tabel 16 versloeg hij na een zeer spannend duel en 15/14 winst zijn ploeggenoot William Janssens, die 12de werd. Ook Oscar Bribosio (CE Woluwe) kon Verstraete geen halt toeroepen. Joris Pockelé (SMG) eindigde als 15de.

Mathias-Alexander Verstraete Foto: Annelies Moeyaert

Nog meer brons bij de junioren/senioren degenschermers. Zowel Maxime Baekelandt als Robrecht Van Cleemput (beiden SMG) pakken brons in het degentornooi voor heren. Van Cleemput stond na de voorronde aan de leiding van het klassement, maar ging in de kwartfinale met het kleinste verschil onderuit tegen François-Xavier Ferot (CE Gaumais). Ook Baekelandt liet weten in goede vorm te zijn en won partij na partij. In de T16 schakelde hij met 11/10 clubgenoot Stijn Windels (10de op 69 deelnemers) uit. Ook in de kwartfinale kwam Baekelandt uit tegen een Gentse schermer: Sander Warreyn (5de) moest met 15/11 de duimen leggen. De latere nr 1 Neisser Loyola (Cub) stopte Baekelandt in de halve finale en won later ook nog van Ferot.

Vlnr: François-Xavier Ferot, Neisser Loyola, Maxime Baekelandt, Robrecht Van Cleemput en Sander Warreyn Foto: Guillaume Mille

Vlnr: François-Xavier Ferot, Neisser Loyola, Maxime Baekelandt, Robrecht Van Cleemput en Sander Warreyn
Foto: Guillaume Mille

 

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 06/10/2014