Gentse schermers met goud, zilver en 4 x brons op BK U17 en U20

Afgelopen weekend werd in Ronse het Belgisch Kampioenschap schermen U17 en U20 geschermd. Naar jaarlijkse gewoonte mikten de schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde op meerdere podiumplaatsen. En met resultaat, met goud, zilver en 4x brons werd het een succesvol BK!

Bij de U17 op sabel haalde Jurre Devos zilver. Laatstejaarscadet Devos won alle poulematchen en ging als eerste door na de poules. Na winst tegen clubgenoot Jef Leybaert en in de kwartfinale van Emile Van Coppenolle (SC Parcival Leuven) kwam Devos tegenover 2 medestudenten van de Topsportschool te staan. Devos won van Sil Audenaert (SG De Klauwaerts), maar moest met 7/15 de duimen leggen tegen Birgen Danneels (SG De Klauwaerts). Met Cédric Volckaert op de 4de plaats en Arthur Van Lier op de 7de plaats werd de top 8 voor de Gentse schermers afgerond. Op zondag werd Jurre Devos in de competitie U20 mooi 5de. Clubgenoten Lester Kurvers en een jarige Arnaud Stas de Richelle pakten elk brons, en Cédric Volckaert werd 8ste.

Alleen maar tevreden gezichten op het BK U17-U20! Foro: Wim Devos

Bij de U17 dames op sabel werd Luna De Souter 5de, Zoë Tack werd 6de.

Niet alleen op sabel regende het medailles in Ronse. Ook op degen  blonken de Confréristen zowel bij de cadetten als de junioren uit. Zo kon Leandro Loeman het goud pakken bij de cadetten. Al van bij de poules liep alles vlot voor Loeman. Hij had weinig moeite met zijn wedstrijden en ging vlot door tot in de halve finale. Daar stond hij lijnrecht tegenover clubgenoot Lars Toch. Toch had ook al een mooi parcours afgelegd tot aan deze halve finale; het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Uiteindelijk was het Loeman die aan het langste eind trok. Brons voor Toch en Leandro Loeman stond zo in de finale tegenover Cyrille De Bock (KSSMA Ronse). Een finale die tot aan 10-9 zeer gelijklopend was. Tot Loeman een kloof wist te slaan tot 14-10. Loeman kon het uiteindelijk ook afwerken, een laatste dubbele treffer bracht de eindscore naar 15-11 en goud voor Leandro Loeman.

Goud voor Leandro, brons voor Lars! Foto: Laurent Ghijs.

Bij de junioren was het Joppe Reynaert die met alle aandacht ging lopen. Hij haalde 4/5 in de poules. Daarop won hij vlot in de T32 en T16. Ook in de kwartfinale was Barnabas Ozsvart (La Maison de l’Escrime) niet sterk genoeg om Reynaert te stoppen. De Gentenaar won met 15-9 en stond zo in de finale tegenover Matthew Apers (CE Gaumais). Helaas was de Waal iets sterker dan Reynaert in deze halve finale. Apers won met 15-10 en Joppe Reynaert haalde zo de bronzen plak binnen.

25/04/2022 – Kathleen Kets (sabel) en Jacob De Vriendt (degen) – perswerking Sint-Michielsgilde