Gentse degenteams scoren goud en zilver op tornooi van Watermaal-Bosvoorde

Afgelopen weekend scheerden de Gentse degenschermers andermaal hoge toppen: op het internationale degentornooi Maître André Verhalle kaapten zij het goud én het zilver weg. Een knappe prestatie!

De Gentenaars waren vastbesloten hun 3de plaats van vorig jaar op zijn minst te evenaren en namen dit jaar met 2 ploegen deel aan het gerenommeerde ploegentornooi. Een goede zet, want zowel Confrérie I ( met Sander Warreyn, Robrecht Van Cleemput, Laurent Ghijs en Jeremy De Clercq) als Confrérie II (met Nico Defer, Ross Austen, Jeroen Hanselaer en Steven Cazaerck) wonnen in hun poule alle wedstrijden en stonden respectievelijk 3de en 1ste in het tussenklassement. Het Franse Bobigny vulde de 2de plaats op 15 deelnemende ploegen.

In de halve finale kregen beide Gentse teams een zware dobber te verwerken door tegen de 2 teams van een sterk La Grande Harmonie uit te komen, maar beiden konden hun wedstrijd winnen. In de kwartfinale verslaat Confrérie I de sterke Franse ploeg Bobigny en wint Confrérie II van favoriet en winnaar van eerdere edities Maison d’Escrime.

Er werd dus een Gentse finale geschermd, waarin de jeugd van Confrérie I het met 45/29 van de ervaring van Confrérie II won. Opnieuw puike resultaten voor de Gentse degenschermers!