Brons in Brugge voor Gentse schermers

In Brugge is er per ploeg geschermd op degen. De ploeg Confrérie 2 wist daar het brons binnen te halen. De internationale schermers gaven in Livry Gargan (FR) het beste van zichzelf.

Maar maar liefst 19 ploegen stonden ze aan de start in Brugge. De Gentse schermers stuurden twee ploegen om de eer hoog te houden, Confrérie 1 (Ruben Mels, Anke Lenssens, Arnaud Thaler & Rudy De Coster) en Confrérie 2 (Johan Bauwelinck, Leon Neerman, Joke Van Der Schueren & Gregory Van Laecke).

Confrérie 1 haalde 3/3 in de poules. Confrérie 2 verloor tegen Brussels Fencing Club 1 en moest het zo doen met 2/3.
Beide ploegen konden daarop hun wedstrijd in de T16 succesvol afwerken. Door pech in de ranking, kwamen Confrérie 1 en Confrérie 2 tegenover elkaar te staan in de kwart finale.
Confrérie 1 trok de eerste manche naar zich toe, maar al snel keerden de kansen. Confrérie twee kon zo aan de leiding komen. Een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Confrérie 2 won met 45-33, Confrérie 1 eindigde als zesde.

Lees verder onder foto.

Foto: Ruben Mels – Johan Bauwelinck, Leon Neerman & Joke Van Der Schueren (rechts) in Brugge
Foto: Laurent Ghijs – Lars Toch in Livry Gargan

In de halve finale nam Confrérie 2 het op tegen Fencing Ermelo (NL). De spannende wedstrijd kon beide kanten op. Uiteindelijk wist Fencing Ermelo toch enkele treffers uit te lopen op onze Confréristen. De match eindigde op 45-40 in het voordeel van de Nederlanders. Confrérie 2 veroverde het brons en maakte indruk in Brugge.

In het Franse Livry Gargan namen de internationale degenschermers het op tegen 390 andere schermers. Het beste resultaat was daar voor Lars Toch. Hij kon zich na 3/5 in de poules en winst in de T256 en T128 plaatsen voor de tweede wedstrijddag.
De tweede dag begon alweer met poules en alweer een 3/5 voor Lars Toch. In de daaropvolgende T64 nam Toch het op tegen de Fransman Alex Fava. Helaas was het de Fransman die met 15-8 Toch versloeg. Hij mag zo tevreden terugblikken met een 50ste plek op bijna 400 deelnemers.

Jacob De VriendtPerswerking Sint-Michielsgilde