Jeugdschermers Gents Gilde scoren met liefst 6 medailles

De jonge sabelschermers van de Gentse confrérie trokken dit weekend naar het Brabantse Braine l’Alleud voor het zesde en laatste toernooi in het Circuit des Jeunes Lames, kortweg CJL voor de ingewijden. De inzet was hoog, want niet alleen de toernooizege zelf zou onder de leeuw van Waterloo beslist worden: maar liefst zes Confréristen mikten ook op een podiumplaats in de CJL-eindstand.

Ferre Gettemans domineerde het hele seizoen bij de jongste schermers van de U11, en dat was in Braine l’Alleud niet anders. Hij won al zijn poulewedstrijden, greep het goud en consolideerde zo ook zijn eerste plaats in de CJL-ranking. Zijn trainingsbuddy Lucas Van Daele had minder geluk in de poules en eindige zesde, maar sluit zijn seizoen wel af met een knappe tweede plek in het CJL-klassement!

Ferre en Lucas. Foto: Claudia Daels

Bij de U13 haalde Nolan Dehaeck brons, en zo bemachtigt hij de derde plaats in het eindklassement. Dehaeck schermde zich vlot door de poules en de tableau, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in Célestin Revelart (La Maison de l’Escrime) met 15-10.

Bij de dames U15 deed onze Manou D’Aubioul daar nog een schepje bovenop met een zilveren medaille. In de finale moest ze enkel in Florence Vertenten (La Maison de l’Escrime) haar meerdere erkennen (15-4). Ook in het CJL-klassement eindigt Manou op een mooie tweede plaats.

Zo stond de teller in Braine l’Alleud al op drie medailles, maar toen moesten de U15-heren het nog uitvechten. En Jef Gettemans, Arthur Van Lier en Cyriel van Ingelgem verdubbelden prompt de oogst. 

Schoon volk daar in Braine-l’Alleud! Foto: Claudia Daels.

Gettemans en Van Lier troffen elkaar in een nagelbijter van een halve finale, die Van Lier won met 15-13. Van Ingelgem verloor zijn halve finale met een nog kleiner verschil van latere toernooiwinnaar Jorian Jamsin (CE Braine l’Alleud). Een puik resultaat dus voor de Confrérie: zilver en twee keer brons. En als kers op de taart ook nog goud en brons Gettemans en van Ingelgem in de CJL-ranking!

Hooftrainer en olympiër Seppe Van Holsbeke is wat blij met de ledailleoogst! Foto: Claudia Daels.