3x goud (met BK goud), 5x zilver en 3x brons voor schermers van Gentse Gilde

Het was een druk weekend voor de Gentse veteranenschermers (+40 jaar)! In Luik werd een Europees circuittornooi op sabel geschermd en ook het Belgisch Kampioenschap veteranen vond er plaats.

Op zaterdag pakte Olivier Antonis brons. In de T8 (6 deelnemers) won hij met ruime 10-3 cijfers van de Mexicaan Acoste Pérez-Tejada. In de halve finale had Antonis het moeilijk met Olli Mahlamäki, de Fin won met 10-5.

Het zijn grapjassen die veteranen! Olivier staat de 2de van links. Foto: Kathleen Kets

Op het BK veteranen kwam eerst Rudy Van Coster aan de start. Onze degenschermer  verloor de finale van viervoudig Olympiër Thierry Soumagne in de categorie V4.

Thierry Soumange en Rudy van Coster. Foto: Kathleen Kets

Op het BK sabel zagen we nog meer medailles! Olivier Antonis (V1, 3dln) liet zich brons omhangen. Bij de V2 (3 dln) kon Alain Thielemans zilver opeisen. Joeri Servranckx deed voor de eerste keer een BK mee en won brons. Bij de dames kende Kathleen Kets (V2, 1dln) kende net als vorig jaar geen tegenstand en pakte voor de 10de keer goud.

Kathleen Kets (midden): voor de 10de keer goud. Foto: Kathleen Kets/Serge Ghilardi

Vorige week kwam de jeugd aan bod in het circuit Jeune Lames. Mo Ben Ammou ging voor de 5de keer op rij voor het goud (U15, 13dln); hij won na  en wat vreemde verdeling van de poules van Juliette Viggria (La Maison de l’Escrime) na eerder al knap te winnen van Mauro Massi (De Klauwaerts) en toont zich helemaal klaar te zijn voor de grote sprong naar de competitie van de U17. Manou d’Aubioul (U15, 2dln), Nolan Dehaeck (U13,11 dln) en Ferre Stevens (U11, 6dln) pakten allen zilver.

Ferre, Mo en Manou. Foto: Zoë Tack.

Bij de dames U15 op degen is het Kaat Roels die het beste resultaat wist te behalen. Roels haalde 5/5 in de poules en ging zo onmiddellijk naar de kwartfinales. Daar haalde ze een overtuigende overwinning met 10-4. In de halve finale kreeg Roels het iets lastiger tegen Elena Van Put (SC Latem-Deurle) maar met een winst van 10-7 ging Roels naar de finale, waar ze het opnam tegen Linh Tran Duy (CE La Dague la prime). Het werd een finale op het heetst van de strijd. Uiteindelijk eindigde de finale op tijd in plaats van op punten met 9-8 voor Kaat Roels, heel knap goud dus!