3de en 4de plaats voor Gentse degenteams op internationaal ploegtornooi

De Brugse schermvereniging Hallebardiers organiseerden afgelopen weekend voor de 16de keer hun Internationaal degentornooi voor ploegen. Liefst 28 ploegen met deelnemers uit Venezuela, Engeland, Spanje, Nederland en België zorgden voor een sterk internationaal gezelschap en spannende wedstrijden op de pistes.

De Gentse Sint-Michielsgilde nam deel met 2 ploegen: Confrérie 1 (met Robrecht Van Cleemput, Jeroen Hanselaer, Maxime Baekelandt en Laurent Ghijs) en Confrérie 2 (met Stijn Windels, Nicolas Verhelle en Sander Warreyn).

Beide Gentse teams wonnen alle wedstrijden in de poule, vooral de 45/33-winst tegen het sterke Venezuela Military Team B gaf team Confrérie 1 vleugels. Maar ook de overwinningen  tegen Brussels Fencing Club (45/25) en Parcival (45/26) bezorgden het team een extra boost.

In het tussenklassement stond Confrérie 1 als 4e genoteerd, wat hen een vrijstelling bezorgde voor de eerste uitschakelingsronde. Confrérie 2 stond 6de en mocht het opnemen tegen de degenploeg van casino online Koksijde. Ook deze partij werd door de Gentenaars gewonnen, zodat beide Gentse ploegen aantraden in de Tabel 16.

Brussels Fencing Club III kon met 20/45 niet winnen van Confrérie 1, terwijl Confrérie 2 met 45/25 won van het Nederlandse team Broodbakker. In de halve finale komt Confrérie 1 tegenover de 1ste ploeg van Venezuela te staan. De Belgen haalden het onderste uit de kan maar moesten met 29/45 verlies in het Venezuela Military team A hun meerdere erkennen.

Het 2de Belgische team moest het opnemen tegen het 2de Venezolaanse team, deze laatsten wonnen met duidelijke 45/26-cijfers het pleit.

De Venezolaanse ploegen schermden dus de finale, het was ietwat verrassend het B-team dat met de overwinning ging lopen.

Confrérie 1 en 2 schermden nog tegen elkaar voor de 3de plaats. Het meer ervaren Confrérie 1 won na mooi en goed schermen met 45/28 van de jongere schermers van Confrérie 2.  Confrérie 1 wint het brons, Confrérie 2 wordt knap 4de op 28 deelnemende ploegen.

Ploeg Brugge_19102013_Carlos Parra

Foto: Carlos Parra

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 21/10/2013