Europees Kampioenschap Veteranen in ploeg: sabelteam wordt 8ste.

In het Belgische Ciney werd van 9 t.e.m. 12 mei het Europees Kampioenschap Veteranen in ploeg geschermd. Bij de heren op sabel maakten 2 Confréristen hun opwachting: Alain Thielemans en Olivier Antonis.

Bij de heren tekenden 11 sabelteams present. Onze 2 Confréristen vormden samen met Dimitri Vivane en François Mathis en coach Alain Delcourt de Belgische delegatie en ze zagen zich meteen in een zware poule ingedeeld. Team Hongarije leek de meest haalbare kaart, maar zij bemachtigden uiteindelijk de gouden medaille. Groot-Brittannië werd halve finalist en Frankrijk is altijd een medaillekandidaat maar strandde ditmaal in de T8. Team Belgium verloor alle poulematchen, maar wel met telkens een klein verschil (45-39, 45-39, 45-41) en echt wel goedschermen. Ook de sfeer binnen het team was uitstekend.

Vlnr: Alain Delcourt, Alain Thielemans, Dimitri Vivane, Olivier Antonis en François Mathis.

In de T16 won het Belgische team met 45-32 vlot van Team Nederland. Maar in de T8 kreeg Team Belgium een genadeloos 45-25 verlies te verduren.

Doordat er voor alle plaatsen wordt geschermd, mochten de Belgen opnieuw aan de bak, ditmaal tegen Spanje. De match gaat redelijk gelijk op, maar toch verliezen onze schermers met een gevoel dat een overwinning er toch echt wel in zat. De volgende match tegen Polen (om plaats 7 en 8) was de match te veel voor Team Belgium, zij werden 8ste.

Alain Thielemans is al bij al tevreden over de deelname van de Belgen, met goed schermen en dito sfeer. De ambitie om het in 2026 in Madrid beter te doen is alleszins al aanwezig!