Zilver en top 16 plaatsen voor Gentse schermers in Dublin en Künzelsau

Afgelopen weekend schermde Felix Blommaert (degen, Sint-Michielsgilde Gent) in Dublin; hij haalde er met het Belgische team zilver in de ploegcompetitie. De Gentse sabelschermers toonden zich in het Duitse Künzelsau in goede vorm.

In Dublin begon degenschermer Felix Blommaert goed aan het tornooi. Met 10 overwinningen op 12 wedstrijden kwam hij vlot door de poules en hij won ook zijn wedstrijden in de T64 en T32. In de T16 verloor Blommaert met 7/15 van de sterkere Tristan Tulen (NL), zodat hij op een mooie 14de plaats eindigde. Op zondag werd er in ploeg geschermd. Het Belgische team (Felix Blommaert, Arnaud Avaert en Geoffroy Husson) doorstonden de T16, T8 en T4 goed, maar het lukte net niet goud te pakken en Denemarken te verslaan. De Belgen verloren met 43/45 erg nipt en eindigden op knappe 2de plaats op 15 landen.

Arnaud Avaert, Geoffroy Husson en Felix Blommaert wonnen zilver in de ploegcompetitie! Foto: Maison de l’Escrime.

De Gentse sabelschermers trokken dit weekend naar het Duitse Künzelsau. Bij de U20 dames schoot Floriane Aelvoet (26ste) goed uit de startblokken en met 5/6 winst in de pouleronde werd zij vrijgesteld van deelname aan de 1ste eliminatieronde. Na een spannende match en goed schermen verloor Aelvoet in de T32 met 14/15 van Vienna Stapf (D). Nan Van Rijckeghem wist 2/6 winst te behalen en eindigde als 36ste.

Bij de junioren jongens schermde Lester Kurvers (30ste) met 2/5 winst een wisselvallige voorronde. In de T64 toonde Kurvers goed schermen, maar helaas kon hij bij de top 32 deze lijn niet doortrekken. Kurvers verloor met 8/15 en moest zijn meerdere erkennen in Adrian Degen (D). Clubgenoten Elias Hemelsoet en Karel Toch konden in hun voorronde beiden 3/5 winst in de wacht slepen. Hemelsoet kon vervolgens na een ware uitputtingsslag met 15/13 zijn partij van Max Laurin Müller (D) winnen. Na 13/15 verlies van Felix Kalter (D) eindigde Hemelsoet op de 26ste plaats.

Karel Toch wist op zijn beurt vlot zijn weg te banen door de vele Duitse schermers en won in de voorronde van de T16 met 15/8 van Leon Kuzmin (D). In de T16 verloor Toch met 13/15 van Bas Wennemar (D) en eindigde hiermee op een mooie 14de plaats.

Karel Toch scoort met “bingo”. Foto: Hua Cai.

Elise Vaeremans (pers sabel) en Jacob De Vriendt (pers degen) 29/10/2018