WK cadetten en junioren schermen met positieve balans voor Belgische schermers

Het WK cadetten en junioren schermen zit er op. De afgelopen dagen werden in het Italiaanse Verona de laatste competities afgewerkt. Met nog steeds schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde op de piste! Maar ook in Barcelona werd geschermd …

Op het WK degen junioren kwam de Belgische ploeg (met Nicolas Poncin, Neisser Loyola en onze clubgenoten Robin Clercx en Felix Blommaert) in actie. Zij schermden in de T32 tegen Australië, en  wonnen de wedstrijd met 45/41. In de T16 namen ze het op tegen Frankrijk. De Fransen toonden sterk schermen en de Belgen verloren met 45/34. Omdat alle plaatsen geschermd werden, moesten de Belgen daarna nog strijden om hun definitieve plaats. Daarbij verloren ze met 40/45 van de Noren. Door dat verlies was het hoogst haalbare nog de 13de plaats. De Belgen wonnen daarop van Duitsland met 35/34. In de strijd om plek 13 en 14 verloren de Belgen tot slot met 42/43 nipt van Rusland. Door het verlies tegen Rusland eindigden ze uiteindelijk op de 14de plaats op 42 landen.

Robin Clercx, Neisser Loyola, Nicolas Poncin en Felix Blommaert – degen junioren. Foto: Augusto Bizzi.

Op sabel werd junior Arnaud Bottecchia 142ste op 159 deelnemers. Bij de cadetten dames werd Nan Van Rijckeghem 79ste, terwijl Jolien Corteyn (De Klauwaerts) schitterde met een 10de plaats op 104 deelneemsters. Lester Kurvers werd 84ste na 11/15 verlies van Hender Medina (Ven), Maël Prossé (Catena) werd de beste Belg met een 70ste plaats op 122 deelnemers bij de cadetten heren.

Het WK werd afgesloten met een mooie 6de plaats voor het Belgische floretteam junioren met Stef Van Campenhout, Tom Crnjak, Timothy Navas en Stef De Greef.

In Barcelona tenslotte werd in de categorie U14 geschermd. Jurre Devos (SMG) werd er op zijn 1ste groot buitenlands tornooi goed 19de op 56 deelnemers na 15/8 winst van Rhodri Boore (UK), maar 7/15 verlies van Gonzalo Fernandez Negron (S). Nand Prossé (Catena) eindigde op een uitstekende 5de plaats.

Jacob De Vriendt (degen) en Kathleen Kets (sabel), pers Sint-Michielsgilde Gent – 09/04/2018