Rustig weekend voor Gentse schermers

Na de drukke voorgaande weken zijn er dit weekend weer enkele Gentse schermers in actie gekomen. Op de drie wapens is er geschermd, met de volgende resultaten.

In Boedapest werd dit weekend bij de cadetten degenheren geschermd. Op een totaal van 280 deelnemers uit 26 landen waren er ook 3 Gentse cadetten aanwezig. William Janssens haalde zijn niveau niet in de poules. Janssens kon slechts één wedstrijd winnen en dus haalde hij de volgende ronde niet. William Janssens werd 221ste. De tweede Gentse degenschermer in Boedapest was Joris Pockelé. Het schermen van Pockelé was van een beter niveau dan in het vorige seizoen, maar omdat elke fout afgestraft werd kon ook Pockelé zich niet plaatsen voor de volgende ronde. Joris Pockelé moet zich tevreden stellen met een 235ste plaats. Tot slot was er Aikin Jacobs, hij was onder de indruk van zijn eerste groot Europees toernooi. Jacobs dacht iets te veel na over zijn acties en kon daardoor geen goed schermritme vinden. Slechts één overwinning op zes wedstrijden was ook hier niet voldoende voor de volgende ronde, Aikin Jacobs werd 226ste.

Op floret kwamen dit weekend drie Gentse schermers in actie. De jonge schermers Briecq Bauwelinck, Lars Toch en Joppe Reynaert hadden al wat ervaring op toernooi, toch bleek de tegenstand net iets te sterk. Joppe Reynaert miste iets te veel precisie in zijn verdediging en ook zijn tegenstander in de T32 kon hij niet overtreffen. Lars Toch schermde aanvallend goed en kon enkele mooie treffers zetten. In de T32 ging het bij Lars Toch eerst gelijk op, later moest hij toch de duimen leggen. Briecq Bauwelinck had pech in de poules maar bracht technisch heel mooi schermen. Bauwelinck trof een sterke tegenstander in de T32. Briecq Bauwelinck begon sterk maar verloor uiteindelijk zijn wedstrijd.

In Sosnowiecz (143 deelnemers, Polen) konden de Gentse sabelschermers geen potten breken. Karel Toch (128ste), Philippe Strijk (125ste) en Mattice Bosschem (134ste) haalden de uitschakelingsronde niet. Arnaud Bottecchia (83ste) wint 3 van de 6 poulematchen en gaat wel door naar de volgende ronde. Daar verliest hij na een goede 1ste helft maar mindere 2de helft met 10/15 van de Amerikaan Josef Cohen.

Jacob De Vriendt (degen) en Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 23/10/2017