SchermMateriaal

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:


Welk materiaal heb je zoal nodig om te schermen, en wanneer?

In "chronologische" volgorde, dat wil zeggen, wat koop je eerst en wat koop je later, en wanneer is later? Tussen vierkante haakjes staat telkens een indicatieve kostprijs in Euro, voor een nieuw exemplaar van het betreffende artikel, in de meest gebruikelijke uitvoering (volwassen maten). Merk op dat er zeer veel andere mogelijkheden bestaan, zelfs bij dezelfde materiaal-fabrikant. Wij kopen nagenoeg altijd bij Allstar/Uhlman?, omdat we van mening zijn dat zij de beste prijs-kwaliteit-verhouding bieden. Je kan gemakkelijk materiaal kopen via https://www.sporfect.be/Schermen en https://www.schermwinkel.be/. Zie ook AankoopMateriaal en TweedehandsMateriaal.

Wat je van in het begin nodig hebt, om les te kunnen nemen en basisoefeningen te kunnen doen:

In het begin (de eerste weken), kan je dat materiaal lenen van anderen of van de voorraad materiaal die in de club beschikbaar is. Op dit moment dringt zich bij ons de nood niet aan om een systeem van huur in te voeren. Voor het lenen van het materiaal wordt met andere woorden geen vergoeding gevraagd. Daar staat tegenover dat het gebruikte materiaal aan slijtage onderhevig is zonder dat daarvoor iets in de plaats wordt gesteld. Daarom vragen we dat schermers zich zo snel mogelijk zelf het basismateriaal aanschaffen.

Na enkele maanden ten laatste; om alle oefeningen mee te kunnen doen:

Om elektrisch te kunnen schermen:

Om een volledig reglementaire uitrusting te hebben (voor deelname aan tornooi) heb je nog kousen nodig, daarnaast ook minstens een tweede sabel en een tweede lichaamskabel en maskerkabel:

Schoenen zijn aanbevolen van zodra de trainingsarbeid matig tot groot wordt (vanaf drie volledige trainingen). De voeten van een schermer worden erg belast. Om blessures te voorkomen is aangepast schoeisel bijna strikt noodzakelijk; prijsbereik zit in kwaliteit en comfort, ook verschil tussen hoog en laag model (keuze altijd eerst met de trainer bespreken, een foute keuze kan tot klachten aan voeten, knieŽn, enz. leiden):

Nuttige tot zeer nuttige (reserve)onderdelen e.a.:

Op je elektrische vest kan je je naam laten zetten. Dat kost niet zo veel, en is gewoon cool :-). Op FIE-tornooien en nationale circuittornooien junioren/senioren in Duitsland is de naam op de vest verplicht. Zie bedrukken van schermvest.


Verzorg je materiaal

Schermmateriaal is misschien niet super-duur, 't is zeker niet goedkoop ook. De nodige zorg voor je materiaal kan de levensduur ervan gevoelig verlengen. Een aantal tips:

Voor mensen die een masker met transparant vizier hebben, is volgende informatie zeer nuttig om lezen (voor jullie eigen veiligheid): http://www.fie.ch/download/letters/2008/info/4/fr/Lettre%20information%204-08%20FRA.pdf. Transparante maskers zijn niet meer toegelaten op tornooien.


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt September 21, 2018 13:58 by Manon Bloch (verschil)
Zoek: