IngredientenVoorTornooiDeelname

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Deelname aan een tornooi is één van de belangrijke stappen binnen de ontwikkeling van een schermer. Wanneer een jonge schermer voor het eerst de stap naar competitie zet, rijzen er meestal een heel aantal vragen.

Het belangrijkste antwoord is: tijdens die eerste competities is er normaalgezien zeker een ervaren begeleider die alles in goede banen leidt, en ervoor zorgt dat de jonge schermers hun eerste competitie-ervaring zo positief mogelijk kunnen doormaken. Niemand hoeft zich dus zorgen te maken (da's nergens goed voor).

Het antwoord voor de nieuwsgierigen onder ons wordt op deze pagina gegeven. Indien er nog vragen onbeantwoord blijven, stel ze hier dan nog eens, en binnen de kortste keren zal ook dat opgehelderd worden...

Voor de "gevorderden": IngredientenVoorKwalificatieTornooiDeelname

Gerelateerd, maar niet noodzakelijk: SchermBoekje


Wat voorafgaat:

De tornooidag zelf dan:

Benodigdheden voor de schermers:

Begeleiding

Bij het overgrote deel van de competities is er minstens één, en vaak meerdere ervaren begeleiders aanwezig die alles in goede banen leiden, en ervoor zorgen dat de schermers in optimale omstandigheden het tornooi kunnen schermen. Daar hoort coaching van alle schermers bij, voor een zo groot mogelijk deel van de wedstrijden die zij schermen. Er zijn doorgaans meer schermers dan coaches, dus het is altijd een beetje schipperen. Maar daar zijn we goed in, en alle schermers komen op die manier voldoende aan bod. Wij rekenen op de mondigheid van de schermers om aan te geven als zij problemen ervaren wat dit betreft (net zoals voor alle andere zaken trouwens): spreek de trainers aan als je hen nodig hebt.

De Flemish Open is hierin een notoire uitzondering. Doordat onze medewerkers betrokken zijn bij de organisatie en/of zelf schermen, is de begeleiding op de Flemish Open een stuk minder. We zijn ons daarvan bewust, en proberen daar steeds betere oplossingen voor te vinden. Voor vele schermers is dit hun eerste tornooi, dus wij begrijpen dat deze situatie niet ideaal is. Wees er echter van verzekerd dat op de andere tornooien er veel beter begeleid wordt.

De begeleiding is er ook tijdens de hele verplaatsing (samen uit, samen thuis, samen naar tornooi, samen eten, samen naar hotel, etc.).

Zie ook Handleiding voor begeleiders en coaches.

Wat mag je verwachten indien dit je eerste tornooi is:

Wat gaan we daar dan in 's hemels naam zoeken:

Te doen voor het vertrek naar de competitie:

Vaak gestelde vragen:


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt April 3, 2018 16:10 by Manon Bloch (verschil)
Zoek: