IngredientenVoorKwalificatieTornooiDeelname

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Voortbouwend op IngredientenVoorTornooiDeelname...

Kwalificatietornooien moet je zien in onze Belgische context (en bij uitbreiding in nationale context): onze Federatie beschouwt een aantal tornooien als kwalificatief voor de Wereld- en Europese Kampioenschappen (WK en EK). Op dit moment hebben die tornooien een gelijkaardig niveau: het zijn europese circuittornooien of wereldbekertornooien (A-tornooien) of Franse en Duitse circuittornooien senioren (B-tornooien). Met betrekking tot de vereisten om aan die tornooien op een gunstige manier te kunnen deelnemen, is de term "kwalificatietornooi" (afgekort "Q-tornooi") een zinvolle aanduiding van waar het hier ook om gaat.

De verschillen met "gewone" tornooien zijn met name:

Materiaal

Volgende zaken heb je nodig, en dienen in perfecte staat te zijn:

Diverse tips

Duren deze tornooien twee dagen?

De aandachtige lezer zal op de diverse tornooipagina's, zeker bij de cadetten, zien dat er vaak twee dagen geschermd wordt. Dat is dan doorgaans een dag individueel, en een dag per ploeg. Wij proberen in de mate van het mogelijke steeds inderdaad de twee dagen te schermen. Voor een kleine meerkost (1 overnachting, 1 avondmaal, 1 inschrijvingsgeld ploeg gedeeld door 3 Ó 4) doen de schermers heel wat meer ervaring op, en bovendien in de meestal heel leuke context van ploegenwedstrijden.

De opvolg-vraag die we dan meestal van de ouders krijgen: wat met het schoolwerk? Antwoord: naarmate het aantal deelnemende schermers gestegen is, heeft zich een mooie "huiswerkcultuur" ontwikkeld, waarbij een groot deel van de schermers in groep tijd uittrekt om voor school te werken, in plaats van zomaar wat rond te hangen op een plaats waar meestal toch weinig te beleven valt. Daarrond worden de schermers steeds verondersteld hun combinatie schoolwerk/tornooi goed te plannen. Wij hebben daarover tot nu toe heel weinig klachten gehad. Als bonus lopen er binnen de begeleidersgroep wel een aantal mensen rond die zich actief interesseren voor het schoolwerk van de jongeren, en op tijd en stond kritische vragen stellen om naar de kennis van de schoolgaande jeugd te peilen.

Wat kost dat allemaal?

De kosten voor deelname aan kwalificatietornooien vallen uiteen in volgende componenten:


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt October 8, 2015 10:41 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: