EK Senioren 2007

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

De Europese Kampioenschappen Schermen Senioren 2007 werden geschermd in ... Gent!

De EK waren een groot succes. Bedankt aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.

De officiŽle site: http://www.eurofencing2007.org

Voorgeschiedenis

In april 2004 organiseerde onze Gilde met groot succes het Olympische selectietornooi voor de Europese zone. De aanwezige bobo's (FIE-voorzitter Rene Roch, toenmalig CEE-voorzitter Jeno Kamuti) waren dermate onder de indruk, dat ons gevraagd werd of we misschien het EK senioren in 2007 zouden willen organiseren. Helemaal bevangen door onze roes, en ook wel een beetje omdat we dat zeker zagen zitten, en vooral omdat we een opstapje naar ons ultieme organisatie-doel (WK Senioren 2013) kunnen gebruiken, hebben we toen toegezegd.

Een zekere Olivier trok samen met iemand van de Stad Gent naar Kopenhagen om op het congres van de CEE (Confédération Européene d'Escrime) onze kandidatuur formeel in te dienen. Ook aanwezig waren Marcel Van Laecke en Jean Colot. Al die mensen deden goed hun best om aan iedereen te laten weten dat er drie jaar later in Gent afspraak gegeven zou worden.

Maar toen bleek ineens dat er nog een andere kandidaat was: Madeira (Portugal). Hoewel voor iedereen duidelijk was dat Gent zeker in staat zou zijn een zeer degelijke organisatie op poten te zetten, was de lokroep van zonnige stranden toch nog net iets belangrijker. Na een aantal zeer merkwaardige stemmingsronden ging Madeira uiteindelijk met de prijs lopen...

Bijna twee jaar later, tijdens de algemene vergadering van de Vlaamse Schermbond, laat de secretaris-generaal Rudi Coessens terloops vallen dat Gent misschien wel het WK in 2007 mag organiseren. De aanwezige Gentenaars temperen zijn enthousiasme wat, en verzekeren hem dat het pas in 2013 te doen is. Blijkt achteraf natuurlijk dat er een kleine begripsverwarring is geweest, en dat het niet over het WK maar wel over het EK gaat.

Opnieuw een maand later neemt de CEE namelijk contact op met onze Gilde, via Rudi Coessens opnieuw, om te vragen of we dan toch het EK 2007 kunnen organiseren. Na wat rondvragen vernemen wij dat Portugal zich heeft teruggetrokken. Het duurt niet lang voordat we besluiten dat we deze uitdaging zeker moeten aannemen. Eind april bereikt ons uiteindelijk de officiële bevestiging: de organisatie is voor ons.

Europese Kampioenschappen 2007

Voorbereiding

Naar goede gewoonte kunnen we alle hulp gebruiken die we kunnen krijgen. Kerncomité voor de organisatie is opnieuw Roger Antonis - John Leten - Marcel Van Laecke. Voor onze andere organisaties zijn we dringend op zoek naar andere mensen die de leiding daarvan op zich kunnen nemen.

Tijdens het EK zelf zal er zeer veel praktische hulp nodig zijn. Het geheel duurt een week, dus we zullen een grote reserve nodig hebben. We zullen zonder overdrijven iedereen die ook maar van ver betrokken is bij onze Gilde kunnen gebruiken. Gelieve daarom nu al deze data in je agenda te noteren en vrij te houden.

Eva Lievens zal voor het EK een uitgebreid team cheerleaders samenstellen en opleiden. Hmmm, is dat uiteindelijk gebeurd? Misschien toch nog een minpunt voor de organisatie :-)

De volgende afspraak is dan het WK in 2013, samen met de viering van het 400-jarig bestaan van onze Gilde. De voorbereiding daarvan begint eind volgend jaar, maar we moeten eerst nog eens goed nadenken of we het wel gaan doen :-)

Plannings-pagina's


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt April 7, 2010 13:14 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: