Demonstraties En Dergelijke

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Opendeurdag 20 augustus 2016

Gezocht: twee demoschermers voor de opendeurdag op 20 augustus. Van 10u00 tot 11u00 ongeveer beschikbaar zijn. Schermers van "gelijkaardig kaliber" gezocht die een dynamisch matchke kunnen schermen.

Bijvoorbeeld:


Ketnet-Arena op 11 augustus 2016

Zie https://www.facebook.com/vlaamseschermbond/posts/1100820166652162

Zijn er schermers van de Gilde die willen gaan en voor vervoer kunnen zorgen?


VSB Kader BBQ

Op zondag 7 september 2014 is de VSB Kader BBQ. De diverse "kader"-leden onder ons konden daarvoor inschrijven. Spijtig dat ze het niet zo talrijk gedaan hebben.

Er is wat werk aan de opbouw, was voorzien op 6 september vanaf 16u, in Destelbergen. Maar het ziet ernaar uit dat we dan niet voldoende mensen bijeen krijgen, dus we veranderen dat naar 7 september vanaf 8u30. Adres op aanvraag te bekomen bij Olivier. Kathleen zal er hopelijk nog steeds zijn (of course!). Wie nog?

Op zondag zoeken we een m/v om de BBQ te bemannen...dat zijn zaken die zich vanzelf oplossen :-), maar altijd bereid te braaien! (KK)


Proefkonijnen gezocht

Beste ouders, beste niet-schermende broertjes, zusjes en vriendjes,

Op 10 mei kunnen jullie een initiatie sabel of degen volgen (naargelang je leeftijd). Zie http://www.vlaamseschermbond.be/?q=node/710. Allen daarheen! -- Olivier.


Demo ING

In de Lakenhalle, uur nog te bepalen, op woensdag 4 en donderdag 5 december 2013:


Tentoonstelling


Freek Braeckman schermt tegen een mystery guest - 13/05/2013

zie ook FB event: https://www.facebook.com/events/325035550958181

Supporters gevraagd tijdens de uitzending van Café Corsari (21u30-22u15)--- tegen 20u30 (volgens de laatste berichten)aanwezig zijn. Adres: Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen

Vervoer


Studio Vandersteen - 10 juli 2012

Kristiaan De Witte (Body) vraagt naar een aantal gevorderde sabelschermers, zeker ook een aantal meisjes, die op dinsdag 10 juli, willen schermen op de club. Studio Vandersteen komt op bezoek en ze willen de tekeningen voor hun Suske en Wiske album van 2013, baseren op de schermers. De schermers zouden om 9h30 aanwezig moeten zijn, dan hebben ze nog een half uur om zich klaar te maken.

Demo's gegeven door MarYann & Manon, Pedro & Vinny, Pedro & Stijn (degen), Hélène, Auguste, Lexie, Mattice


Gentse Balie - 28-29/10/2011

Onze Euverdeken Didier Goeminne zal in zijn hoedanigheid van Stafhouder van de Gentse Balie een honderdtal gasten de zaterdag in de Gilde ontvangen vanaf 11 u voor een schermdemo / museumbezoek met tweede shift om 11.45 u en aperitief + maaltijd (gezeten) om 12.30 u

De traiteur zal Didier De Rudder zijn die vanaf de vrijdag avond bezit wenst te kunnen nemen van de grote schermzaal om alles in gereedheid te brengen.

Gelet het aantal gasten zullen er zelfs tafels opgesteld worden boven in het overdekt gedeelte aan de trap.

Olivier kan er niet bij zijn.

Begeleider sabel: (in Confrerie-kostuum met das)

Demoschermers sabel:

Ter plaatse 10u30!

Ontvangstcomité: twee jonge schermers nodig om de weg te wijzen beneden:


Demonstratie voor kindje met leukemie op 16 september 2011

Hallo iedereen,

We hebben onlangs een aanvraag gekregen van een mamma van een kindje met leukemie om een demo te geven.

"Beste, Als mama van een zoontje ( JIETSE ROOSE) van bijna 8 – op 16 september is hij jarig – die sinds eind mei een intensieve behandeling krijgt voor leukemie, durf ik jullie even lastig vallen Eigenlijk wou Jietse al een tijdje leren schermen..hij vroeg daar achter maar omwille van praktische – vervoer-redenen werd dit altijd maar weggewuifd. Nu spreekt hij daar nog altijd vele over dat hij dat graag zou leren …en hij ‘speelt’ hier veel met zijn broer dan met speelgoedzwaarden.. Daarom vroeg ik mij af of het voor een paar van jullie leden haalbaar zou zijn om ter gelegenheid van zijn verjaardag, een demonstratie voor hem te geven…ofwel in UZ Gent moest hij op dat moment opgenomen zijn,,en lieft hopelijk bijons thuis.. Misschien zijn er wel een paar mensen die op die manier een zwaar ziek kindje graag gelukkig willen maken? Van zodra hij beter is, is hem beloofd dat we er alles zullen aan do en dat hij in de club kan komen…

Alvast bedankt voor jullie reactie!"

Na heen en weer gemail hebben we kunnen verkrijgen dat het uz een zaaltje te beschikking stelt. Indien het mogelijk is zou de mamma graag een demo hebben in de vooravond zodat de broertjes erbij kunnen zijn.

Ikzelf kan er jammer genoeg niet bijzijn aangezien ik een event in Luik heb. Ik roep kandidaten op om zich ter beschikking te stellen. -- Pedro

Sabelschermers

1 scheidsrechter

Mailtje van Veerle (moeder van Jietse):

Dag Manon, en collega’s Ik wil jullie nog eens heel heel heel hartelijk bedanken voor jullie inspanningen gisteren ! Het was schitterend trouwens ook voor de rest van het publiek ..we leerden allemaal veel bij !

Manon, wil jij de email doorsturen naar de anderen want ik heb daar geen contactgegevens van?

Hopelijk tot gauw … Veerle


Open Monumentendag - 11 september 2011

Schermdemonstraties voor Open Monumentendag. Van 13h tot 15h en van 16h30 tot 18h.

Onze schermzalen zijn toegankelijk voor het publiek van 13h tot 18h. Om 15h en 16h treedt er een middeleeuwse dansgroep op onze wapenzaal. Het optreden duurt telkens 30'. Het museum zal uiteraard ook open zijn .

Mensen die een oogje in het zeil kunnen/willen houden zijn natuurlijk ook welkom.

Sabeldemonstratie:

Dikke merci ook aan Elise DL die standby was en aan Body & Jelle voor hun prominente aanwezigheid in museum en bar en aan Luc G voor zijn alom vertegenwoordigde aanwezigheid :-D. Zonder hen ging er .... niets geweest zijn.


JIM TV 01 november 2010


ING 28 oktober 2010

Geen training die avond, wel demonstranten gevraagd.

Allez, niet allemaal tegelijk eh. Aangezien er ook kadertraining is, zal ik vermoedelijk Chinese vrijwilligers moeten aanduiden?

MarYann en Linde voor de ontvangst? -- Allé dan, omdat ik u zo graag heb ;D (MarYann) oké dan! maar wat moeten wij dan doen? :o (linde)

Twee sabelschermers (begin om 19u45, wat vroeger aanwezig natuurlijk):

Twee jongeren die in schermuitrusting beneden voor de deur staan om de mensen naar binnen te leiden (vanaf 18u45, in perfecte uitrusting):


Golden Sunday - 19 september 2010

Demoschermers gezocht voor Golden Sunday in Jubelpark-Brussel. We gaan met de auto tot op een P+R, dan met gratis openbaar vervoer naar Jubelpark. Wie gaat mee?

Dat moeten spannende matchen geweest zijn. En, hoe was het?

Ca va, ça va, ça va, ça va. Gelukkig heeft Antoine uw vest eens aangetrokken en een matchke geschermd op sabel. In de namiddag kwam ook Godefroid Bottecchia opdagen. En hij had zijn zoon Arnaud mee, dus dat wel fun. Verder veel mensen uit- en aangekleed en veel uitleg gegeven, wat vertaald.

Blijft beschamend dat er op 1300 VSB-leden 1 iemand aanwezig was.... Onze Waalse vrienden scoren duidelijk beter! (8-tal + supporters)


Verhuis VSB-secretariaat 25 juni 2010

De Vlaamse Schermbond verhuist. Althans het secretariaat. Ze gaan een heel eind verderop zitten, met name twee ganse verdiepingen lager.

Wie kan op 25 juni 2010, overdag, komen helpen sleuren met tafels en kasten en dergelijke?


Klaarmaken voor de kampioenenviering 24 juni 2010

Beste allen,

Vrijdag 25 juni heeft de kampioenenviering plaats in onze schermzaal. Voor de organisatie heeft het oudercomité gepland om op donderdagavond 24 juni, de nodige tafels en stoelen naar boven te brengen. Dit is een hele karwij, waarbij we wel enkele helpers kunnen gebruiken.

Vandaar mijn oproep aan de schermers en schermsters en aan hun ouders, om die donderdagavond een handje te komen toesteken. Vanaf 19 u 30 worden de vrijwilligers verwacht: en zoals het spreekwoord zegt "Vele handen maken licht werk", dus met hoe meer volk we zijn, hoe sneller de klus geklaard is.

Tesamen met het oudercomité reken ik op jullie bereidwillige medewerking.

Met sportieve groeten,
Roger Antonis
Griffier

Helpers:

Niet-helpers:


Initiatie 20 mei 2010

'k Zet het hier omdat het in de Lakenhalle is, maar de training zal voor de rest gewoon doorgaan. Olivier + Hanne geven de initiatie. Een demonstratiematch zal wellicht geen kwaad kunnen, maar dat zien we dan wel. 19u tot 22u wellicht. -- Olivier


Voorzitter VSB versus slimste mens ter wereld

Schermkring Herckenrode vierde op 21 maart 2010 de 20e verjaardag van de club. Zij organiseerden een brunch en verschillende wedstrijddemonstraties. Enkele jonge en niet zo jonge schermers kruisten het floret en de degen. Als kers op de taart was een wedstrijd tussen de voorzitter van de Vlaamse Schermbond en Freek Braeckman gepland.

Ben je benieuwd wie die wedstrijd won? Kijk dan maandag 22 maart om 18u10 naar de Rode Loper op TV 1. Het is uitzonderlijk dat de TV aandacht geeft aan de schermsport.

http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_sportnieuws/MG_ander_nieuws/1.742565


Zondag 20 september 2009

Demonstraties doorlopend van 09u00 tot 18u00, Jubelpark in Brussel, ter gelegenheid van de "Golden Sunday" van BOIC.


Maandag 7 september 2009

Demonstratie van enkele minuten, sabel en degen, in het Gravensteen. BLOSO-top en schepen van sport zullen aanwezig zijn. Ontvangst genodigden om 11u30, demonstratie vermoedelijk tussen 12u en 13u.

Benodigdheden: 2 sabelschermers en een scheidsrechter.


Vrouwen kunnen ook scoren in de zogehete typische sporten voor mannen (2009)


Mijn sport is top (2008)


Manager van het jaar (2007)


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt August 9, 2016 07:15 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: