Deelname Aan Wereldbekertornooien

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Wereldbekertornooien zijn tornooien die ingericht worden onder de vlag van de FIE, en die aan de deelnemers punten kunnen opleveren voor de officiŽle wereldranglijst junioren of senioren. Je kan altijd een volledige lijst van die tornooien terugvinden op de website van de FIE, http://fie.org.

Het FIE-reglement beperkt het aantal deelnemers per land per tornooi. In principe mogen 12 schermers per land meedoen (8 aan een Grand Prix). Het land dat een tornooi organiseert, mag in zijn eigen tornooi 20 schermers afvaardigen, plus indien mogelijk en indien nodig een aantal extra schermers om het totale deelnemersaantal op een geheel veelvoud van 7 te brengen. Schermers kunnen uitsluitend door hun nationale federatie ingeschreven worden, en de correcte procedure dient daarbij gevolgd te worden (wat onder meer een limietdatum voor inschrijving van enkele weken voor het tornooi inhoudt). Verder legt de FIE geen beperkingen op.

De nationale federaties kunnen verdere normen opleggen om te bepalen wie zij wel of niet inschrijven. De Belgische Federatie doet dat ook. Er bestaat een reglement om te bepalen wie mag deelnemen aan wereldbekertornooien, EKs en WKs. Voor de Olympische Spelen worden bovendien normen opgelegd door het BOIC.

Het kwalificatiereglement van de Belgische Federatie kan je terugvinden op hun site: http://www.fencing-belgium.be. Dat reglement wordt regelmatig aangepast. Iedereen die aan dergelijke tornooien deelneemt, wordt geacht al voldoende ervaring en achtergrond te hebben om te begrijpen waarover het gaat, en je kan ook best op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Mensen die dan uiteindelijk deelnemen aan wereldbekertornooien, zijn best ook de hoogte van IngredientenVoorKwalificatieTornooiDeelname.


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt September 9, 2015 11:38 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: