Deelname Aan EK, WK En OS

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Lees eerst Deelname aan Wereldbekertornooien.

Bovenstaande evenementen zijn kampioenschappen die ingericht worden onder de vlag van respectievelijk EFC + FIE, FIE, en FIE + IOC. Aangezien de FIE bij elke organisatie betrokken is, kan je altijd een volledige lijst van die kampioenschappen terugvinden op de website van de FIE, http://fie.org.

De reglementen van de verschillende organiserende instanties beperken het aantal deelnemers per land per kampioenschap. Voor deelname aan EK en WK leggen de organiserende instanties geen andere beperkingen op. Voor de OS is het aantal startplaatsen beperkt, en gelden ingewikkelde selectieregels om ervoor te zorgen dat alle continenten voldoende vertegenwoordigd zijn. Voor al die kampioenschappen kunnen schermers uitsluitend door hun nationale federatie (of voor de OS door het BOIC) ingeschreven worden, en de correcte procedure dient daarbij gevolgd te worden.

De nationale federaties kunnen verdere normen opleggen om te bepalen wie zij wel of niet inschrijven voor de kampioenschappen. De Belgische Federatie doet dat ook. Er bestaat een reglement om te bepalen wie mag deelnemen aan wereldbekertornooien, EKs en WKs. Voor de Olympische Spelen worden bovendien normen opgelegd door het BOIC.

Het kwalificatiereglement van de Belgische Federatie kan je terugvinden op hun site (http://www.fencing-belgium.be). Dat reglement wordt regelmatig aangepast. Iedereen die aan dergelijke tornooien deelneemt, wordt geacht al voldoende ervaring en achtergrond te hebben om te begrijpen waarover het gaat, en je kan ook best op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen.

Korte inhoud van het reglement: er is een Belgische ranglijst per wapen en per leeftijdscategorie. Punten worden toegekend aan schermers op basis van resultaten die ze behalen op vooraf aangeduide tornooien, de zogenaamde kwalificatietornooien. Het overzicht van alle kwalificatietornooien per seizoen vind je in de kwalificatiekalender. Het aantal punten dat je voor een bepaalde prestatie ontvangt, staat gespecifieerd in het kwalificatiereglement. Omdat "kwalificatie" zo'n lang woord is, korten we dat vaak af met een "Q", dus "Q-tornooi", "Q-kalender", "Q-reglement", etc.

Mensen die dan uiteindelijk deelnemen aan wereldbekertornooien en grote kampioenschappen, zijn best ook de hoogte van IngredientenVoorKwalificatieTornooiDeelname.


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt September 9, 2015 11:39 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: