De Kunst Van Het Duwen

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

A = (gemiddelde) snelheid "Aanvaller" V = (gemiddelde) snelheid "Verdediger"

(Meer uitleg bij het prentje is voor de volgende keer, maar wie kan raden wat er bij de cijfertjes hoort, en/of uitleg kan geven over het schema in zijn geheel, mag altijd eens proberen.)

Poging Eva: In gebied 3-4 gaat er niet al te veel gebeuren omdat de snelheden daar min of meer gelijk zijn. Bij een frontale botsing ketsen ze dan af (om mensen nu even voor te stellen als knikkers), en achterwaarts gaat de aanvaller het moeilijk hebben om de verdediger in te halen. In gebied 1 is er een succesvolle duw (aanvaller brengt snelheid over op verdediger). In gebied 2 gebeurt er iets raars :P

Freddie: Geef es de oplossing dees zou mij wel kunnen helpen :p

Wel eva is redelijk mis: 1 is allesbehalve een succesvolle duw, de aanvaller is te rap en incasseert een treffer(of botst). 2 is het evenmin, doch nu is de verdediger een beetje een dommerik en loopt buiten zonder reden. 3 en 4 zijn vergelijkbaar, maar de hogere snelheid op 4 geeft allicht een mindere controle van beide schermers weer. 3 is dus het beste, rustig kijken en de verdediger wegduwen, hij kan er niet tussen slaan, want de afstand blijft redelijk constant. Voila zie, da was mijn twee frank op deze zaak.

Ja maar ! In 1 haalt de aanvaller de verdediger in en zal moeten aanvallen; het zal dan van de mogelijke parade afhangen of de aanvaller treft maar ik heb onlangs gehoord dat met 2-stapjes-uitval bij een stilstaande (of traag bewegende) verdediger men nooit zou moge missen. maar het is geen duwen.


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt May 22, 2009 22:07 by 116.65-245-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be (verschil)
Zoek: