ARAB Examen

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

De ARAB is de Académie Royale d'Armes Belge, KSAB of Koninklijke Scherm Academie van België in 't schoon Vlaams. Het is een vereniging van schermleraren (initiators, provoosten en schermmeesters). Eén van haar voornaamste doelstellingen is het promoten van een goede technische opleiding van vooral jeugdige schermers. Naast de opleiding van schermleraren (tegenwoordig diplomeren ze voornamelijk, opleiding ligt vooral bij BLOSO/ADEPS), kent de ARAB per wapen een elementair brevet en vier academische graden toe voor technische vaardigheid.

Voor het behalen van die technische graden, dient de kandidaat een examen af te leggen. Het examen bestaat uit een les, normaalgezien gegeven door de leraar van de kandidaat, waarbij het programma voor de betreffende graad wordt afgewerkt. Het examen wordt afgelegd voor een jury, bestaande uit twee leden en de leraar zelf.

De ARAB organiseert ook tornooien voor jongeren, op sabel voor de cadetten (jongens en meisjes). Om aan die tornooien te mogen deelnemen, moet je minstens de eerste ARAB-graad behaald hebben.

De "leerstof" voor de geïnteresseerden (spijtig genoeg op dit moment enkel beschikbaar in het Frans):

ARAB Examen 2013-2014

Examen op woensdag 8 januari 2014 (eerste graad)

Update: 8 januari zal spijtig genoeg niet lukken. We proberen op 23 april de twee te doen (wel nog steeds goed gescheiden, zodat iedereen voldoende tijd heeft)

Updat bis: 23 april is ook niet meer gelukt, sorry.

  1. D'Hont Charlotte
  2. Philippe Strijk
  3. Raphael De Vos

Examen op woensdag 23 april 2014 (hogere graden)

  1. Derde Hélène (2e graad)
  2. Derde Auguste (1e graad)
  3. Benoît Boone (1e graad)
  4. Nan Van Rijckeghem (2e graad)


ARAB Examen 2012-2013

Examen op woensdag 9 januari 2013, vanaf 16u30, in de Lakenhalle

Volledige, witte schermuitrusting vereist

Deelnemers (gewenste graad vermelden a.u.b.):

Die 16u30 is voor de kleintjes en floret/degen. Vinny, Edward en Zaya kunnen gerust rond 18u30 toekomen. Als het vroeger moet, sms ik. -- Olivier


ARAB Examen 2009-2010

Examen op woensdag 30 september 2009, vanaf 17u30, in de Lakenhalle

Volledige, witte schermuitrusting vereist

Deelnemers (gewenste graad vermelden a.u.b.):

ARAB Examen(s) 2007-2008

De eerste gelegenheid om nog eens een ARAB-examen af te leggen is gekend, gegevens hieronder. Voor de allerjongsten of de schermers die pas vorig jaar examen gedaan hebben wachten we tot een latere gelegenheid (eerst nog wat oefenen). Deze keer vooral interessant voor mensen die nog eerste graad moeten halen. Voor de cursus initiator zal een ander soort examen ingericht worden, dus daarvoor moet je het ook niet meer doen.

Deelnemers

Aanmeldingen afgesloten.

Vervoer

Papa Gevaert + Alexandra + plaats voor 3 personen. Hieronder aanmelden a.u.b. Plaats en uur van vertrek: Hoek Sint-Denijslaan/Voskenslaan? (hotel Trianon/frietkot) om 09.00 u. stipt. (Achterkant Sint-Pieterstation bij tunnel Voskenslaan).


ARAB Examen 2006-2007

Vorig seizoen is het niet gelukt om onze jaarlijkse sessie te organiseren, maar dit jaar gaan we er weer voor. Op 20 januari wordt door Gymnasia Beveren i.s.m. de VSB een ARAB-examen georganiseerd.

Info

Deelnemers

Iedereen geslaagd. Proficiat.

Vervoer

Benodigdheden

ARAB Examen 2004-2005

Wij organiseren normaalgezien elk jaar een ARAB examen sabel bij ons in de zaal, typisch rond nieuwjaar. Dit seizoen wordt het iets later, maar het komt er toch nog van: zaterdag 16 april 2005. Iedereen welkom (voor alle graden). Begin om 09u30.

Deze datum stelt een klein praktisch probleem omdat dat weekend het Belgisch kampioenschap senioren plaats vindt; dus misschien kunnen niet alle gegadigden aanwezig zijn. Niet getreurd, op een latere datum zullen we nog een ARAB examen organiseren...

Technische elementen van basisbrevet, eerste en tweede graad

Basisbrevet:

Eerste graad:

Tweede graad:


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt April 23, 2014 12:33 by 117.79-181-91.adsl-dyn.isp.belgacom.be (verschil)
Zoek: