400 Jaar Confrerie

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Alle info op http://www.confrerie400jaar.be


Tentoonstelling

2013 is een bijzonder jaar voor de Koninklijke en Ridderlijke Hoofdgilde van Sint-Michiel. Niet alleen viert de gilde haar 400 jarige bestaan, zij viert tevens de centenaire van de wereldtentoonstelling van 1913, waar zij een prominente rol heeft gespeeld. Daarbij wil het toeval dat het belfort, dat de gildelokalen flankeert, dit jaar 700 jaar wordt.

In samenwerking met de uitbater van het belfort richt de Sint-Michielsgilde een unieke tentoonstelling in die een bezoek aan de belforttoren combineert met de toegang tot de tijdelijke opstelling van stukken die kaderen in de wereldtentoonstelling van 1913 in de bovenzaal van de Lakenhalle en met een bezoek aan het vernieuwde schermmuseum Delori, waar benevens de herschikte permanente collectie van de gilde (zilverwerk, wapens, unieke boeken en schilderijen) een pas gerestaureerde confrérievlag van 1905 wordt voorgesteld.

Ook nog steeds vrijwilligers nodig om te helpen! http://helpen.confrerie.be/


Gala avond

Tijdens dit spektakel maken de beste schermers van de Sint-Michielsgilde in een aantal korte duels onderling uit wie het in de galafinales mag opnemen tegen twee absolute wereldtoppers: Bas Verwijlen (degen, Olympisch finalist en vice-wereldkampioen) en Nicolas Limbach (sabel, Olympisch finalist en wereldkampioen). Tussen de schermwedstrijden door brengen de ropeskippers van BB-Crew een verrassende show.​

18u00: ontvangst 18u30: aanvang 21u00: walking dinner

Er zijn ook tickets de verkrijgen voor het spektakel, zonder walking dinner, voor €15.


Tir Pour Roy

Hulp nodig voor opbouw en afbraak! TirPourRoy/Organisatie

Banket

De 400-jarige viering van de Sint-Michielsgilde wordt ook door een banket opgeluisterd. Het banket vindt plaats op zaterdag 28 september om 19u30 in de historische gebouwen van het Pand, Onderbergen nr. 1 te 9000 Gent.

Enkel toegankelijk voor leden van de Sint-Michielsgilde en voor genodigden en mits betaling van de bijdrage van € 100 voor het banket of, voor de jeugd, van € 50 voor het buffet. In beide geval zijn aperitief en wijn inbegrepen. Stadskledij en Gildetekens vereist.


Viering en receptie

Zondag 29 september 2013 richt de Sint-Michielsgilde een plechtige viering in de Sint-Niklaaskerk in, voorgegaan door Monseigneur Luc Van Looy, bisschop van Gent, en opgeluisterd door het wereldvermaarde knapen- en mannenkoor Schola Cantorum Cantate Domino uit Aalst o.l.v. David De Geest, organist Michael De Geest en de Koninklijke Antwerpse Jachthoornkring. Klik hier voor meer info.

Op dezelfde dag wordt een receptie aan alle leden van de gilde en een aantal genodigden aangeboden na de viering in de Sint-Niklaaskerk, vanaf 11u30. Deze receptie vindt plaats in de historische gebouwen van het Pand, Onderbergen 1 te 9000 Gent.

Stadskledij en Gildetekens vereist.

Inschrijven via formulier op de website is verplicht.

/Organisatie


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt September 21, 2013 18:08 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: