Sabelschermer Lester Kurvers in Kenten: 5de individueel, zilver in team

Terwijl velen genoten van een verlengd weekend, zaten de schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde niet stil. Zowel in Kenten (GER), Sochi (RUS) als in Grenoble (FR) waren enkele Gentenaars aanwezig.

In Rusland stonden eerstejaarsjunioren Floriane Aelvoet (53ste), Nan Van Rijckeghem (49ste)  en Elias Hemelsoet (110de) op de wereldbeker voor junioren tussen een keur aan internationale schermers. Aelvoet en Hemelsoet schermden elke match beter maar konden in de poule geen match winnen. Van Rijckeghem kon ondanks ziekte 1/6 winnen, maar dit was niet voldoende om door te stoten tot de volgende ronde.

Dichter bij huis schermden 7 Gentse cadetten in het Duitse Kenten. Bij de meisjes kon debuteerde Romanie De Cauderlier in een internationale competitie. Marie Van Peteghem won 1 match maar moest zich hierna met 5/15 gewonnen geven tegen Annemarie Schneider (GER). Ze werden respectievelijk 59ste en 47ste.

Bij de jongens konden Jurre Devos (65ste) en Jérôme De Visscher(62ste) in de voorronde elk 1 match winnen, waarna De Visscher zich na een sterke match en 8/15 gewonnen moest geven tegen de latere finalist Leon Kuzmin  (GER). Cédric Volckaert zorgde voor 2/6 winst en werd mooi 51ste. Arnaud Stas de Richelle wist in de pouleronde knap 3 van de 5 matchen te winnen, maar verloor na een spannende wedstrijd van Florian Lutz (GER). Lester Kurvers tenslotte kon alle wedstrijden in de pouleronde winnen en versloeg de ene na de andere Duitser. Bij de top 8 moest Kurvers na topschermen met 9/15 de duimen leggen tegen de latere winnaar en schermtalent Antonio Heathcock (GER).

Team Belgium pakte knap zilver! Vlnr: Lester Krrvers, Gijs Van Nieuwenborgh, Nand Prossé en Michiel De Vogel. Foto: Hua Cai.

Team Belgium (met Lester Kurvers (Confrérie), Nand Prossé (Sabre Noir), Gijs Van Nieuwenborgh  (Paricival, werd 3de individueel) en Michiel De Vogel (Parcival)) kon in de teamcompetitie een zilveren medaille op de kop tikken.

Op degen kwam Joris Pockelé dit weekend in actie in Grenoble (FR). Pockelé haalde 4 op 6 in de poules. In de T128 nam Pockelé het op tegen de Franse Matteo Gregorcic. Pockelé verloor me 5/15 en eindigde als 75ste.

Degentalent Joris Pockelé. Foto: Alex Pockelé.

Elise Vaeremans (pers sabel) en Jacob De Vriendt (pers degen) 05/11/2018