Olympiër Seppe Van Holsbeke (sabel) terug op de internationale schermpiste

Afgelopen weekend werd Olympiër Seppe Van Holsbeke in Algerije opnieuw op een internationale schermpiste gespot!! Van Holsbeke (SMG) trekt het Belgische sabelteam senioren en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Clubgenote Kathleen Kets zorgde tegelijkertijd in de categorie jongveteranen voor een zilveren medaille.

Op de wereldbekertornooi sabel in Algerije won Jules-Emile De Visscher (144ste) 1/6 wedstrijden in de pouleronde en Arnaud Bottecchia (131ste) 2 van de 6 wedstrijden, wat net niet voldoende was om door te stoten tot de uitschakelingronde.  Seppe Van Holsbeke (119de) kon na blessure toch nog 2/6 winst uit de brand slepen, maar moest daarna met 7/15 de duimen leggen tegen de Rus Anatoliy Kostenko (RUS).

In de ploegcompetitie werd Team Belgium (Gentse schermers met Arne De Ridder (De Klauwaerts)) 22ste .

Ook bij de cadetten werd op sabel op internationaal niveau geschermd. In Sofia (Bul) konden Jurre De Vos (211de), Jérôme De Visscher (206de) en Arnaud Stas de Richelle (203de) in de pouleronde net geen match winnen. Lester Kurvers begon daarentegen sterk, won 5/6 wedstrijden in de voorronde en stootte meteen door naar de top 128. Kurvers werd uiteindelijk 67ste na 12/15 verlies tegen Daniel Craciun (MDA). Team Belgium (Gijs Van Nieuwenborgh (Parcival), Jérôme De Visscher, Arnaud Stas de Richelle en Lester Kurvers) werd mooi 14de na verlies van de latere winnaar USA.

Nand Prossé (Sabre Noir), Lester Kurvers (SMG), Seppe Van Holsbeke (SMG), Arnaud Stas de Richelle (SMG) en Gijs Van Nieuwenborgh. Foto: team in Camden, credits: Hua Cai

Nog op sabel kwam jongveteraan Kathleen Kets in Herten-Roermond (NL) in actie om de Vetcup trofee te verdedigen die al sinds 2012 in haar bezit was. Na een slechte pouleronde kon Kets zich wat herpakken met een mooie winst van Judith Offerle (nationaal team USA) tot gevolg. In de finale moest ze na een comeback van 3/9 zich met 7/10 toch gewonnen geven aan Eva Weijer (NED) en bracht Kets zilver naar huis.

Op degen schermde Crijn Verwaal een wereldbeker voor junioren degen. Verwaal haalde 2/6 in de poules, wat net niet genoeg was om door te gaan naar de volgende ronde. Verwaal werd 188ste op 233 deelnemers.

Elise Vaeremans (pers sabel) en Jacob De Vriendt (pers degen) 19/11/2018