Goud en Zilver in Onhaye

Het Coronavirus houdt ook onze kleinste schermers niet tegen om te blijven vechten. Dit weekend hebben onze miniemen het Waalse Onhaye onveilig gemaakt. Goud en zilver geven zo hoop voor de toekomst.

Op sabel (15 schermers) stonden zowel Ties Devos als Arthur van Lier hun mannetje. Ties Devos begon met 2 schitterende poulerondes waarna hij 2de stond in het algemeen klassement. Zowel in de kwart finale als halve finale ondervond Devos geen problemen. In de finale kwam hij tegenover Titouan Chauvel (Charleville) te staan. Chauval was te sterk voor Devos en met 3/15 verlies wist Ties Devos zilver mee te brengen naar Gent.

Arthur Van Lier kwam in de T8 al tegenover latere winnaar Chauval te staan. Ondanks verlies kon hij nog strijden voor een 5de plaats. Die 5de plaats werd hem niet zomaar gegeven maar na een spannende match wist Van Lier Alessandro Thunissen (Sabre Noir) te verslaan met 15/13.

Lees verder onder foto

Op floret stonden ook twee Confréristen op het appel. Voor Wout Van Laecke en Elias Baekelandt het eerste toernooi dit seizoen. Het toernooi moest voor beiden direct goed starten, om de A-poule te kunnen halen. Elias Baekelandt kwam met 2 ruime overwinningen uitstekend door de eerste ronde. Wout Van Laecke wist zelfs een 4/4 neer te zetten in zijn poule. Zo kwamen Baekelandt en Van Laecke als 8ste en 3de voorbij de eerste ronde. In de tweede ronde, die nodig was om de A-poule te bereiken, haalde Elias Baekelandt 3/4 wedstrijden binnen. Wout Van Laecke wist ook hier zijn vorm hoog te houden. Van Laecke won 4 van de 5 wedstrijden. Zo gingen zowel Van Laecke als Baekelandt door naar de A-poule.

In de A-poule had Elias Baekelandt na twee eerdere poules, het iets moeilijker tegen de tegenstanders. Na de vermoeiende dag was 1/5 het hoogst haalbare voor hem. Elias Baekelandt haalde zo een 6de plaats op 16 deelnemers. Wout Van Laecke zette zijn uitstekende vorm van de dag verder. Hij haalde 4/5 in de A-poule. Die score was genoeg om de tegenstand schaakmat te zetten. Van Laecke nam het goud en legt zo de lat voor de toekomst een stukje hoger!