Gentse schermers overtuigen met 3x goud tijdens 6de Grote Prijs Stad Leuven

De 6de Grote Prijs van Stad Leuven werd al 5x op rij gewonnen door de Gentse Seppe Van Holsbeke (SMG) en ook deze 6de editie werd door de topsporter op overtuigende wijze opgeëist. Sabeltalent Alexandra Gevaert (SMG) veegde de buitenlandse concurrentie van de piste en won eveneens goud, en ook de 15-jarige Elise Vaeremans liet zich de hoofdprijs aanreiken. De schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde haalden 3 van de 4 gouden medailles binnen en kenden dus opnieuw een erg succesvol competitieweekend.

2013-Grote_Prijs_Leuven__senioren_dames_Gevaert_Alexandra012013-Grote_Prijs_Leuven__senioren_heren_Van-Holsbeke-Seppe01

Het eremetaal werd de Gentse schermers echter niet in de schoot geworpen. Seppe Van Holsbeke schermde een perfecte voorronde en kon na een vrijstelling in de T32 winnen van Ulrich Ernst (Parcival), Pieter De Vos (De Klauwaerts) en de gedreven Italiaan Umberto Costantini. In de finalewedstrijd tegen Marco Lecci (It) kon Van Holsbeke met mooi 8/3 voordeel de rust ingaan en een spectaculaire schermpartij afmaken met 15/6. Van Holsbeke wint voor de 6de keer op rij de Grote Prijs Stad Leuven en is maar wat blij met deze hernieuwde winst. Jules-Emile De Visscher werd 5de na verlies in de T8 van Umberto Costantini, Thomas de Wilde werd 9de en Vincent Gevaert (allen Sint-Michielsgilde Gent) kaapte een mooie 12de plaats op 32 deelnemers weg.

2013-Grote_Prijs_Leuven__podium_senioren_heren01

Bij de heren cadetten scoorde Bjarne Vereecke het best: hij werd 12de op 26 deelnemers, clubgenoten Arthur Van Iseghem, Philippe Strijk en Cédric Goemaere werden respectievelijk 16de, 18de en 22ste.

Elise Vaeremans (SMG) tekende bij de dames cadetten voor haar 1ste grote overwinning. Vaeremans (5de na de voorronde) won in de kwartfinale van clubgenote Marthe Debyser. In de halve finale won ze met het kleinste verschil en dus 15/14 van de beresterke Lotte Eerdekens (Hesbania). Maar ook in de finale liet Vaeremans zich niet overtroeven door een geconcentreerde Natascha Di Venosa (CELH). Vaeremans nam een goede start, maar Di Venosa beende bij. Mede dankzij de deskundige coaching van Servaas Breyne bleef Vaeremans de zenuwen de baas en kon zij na een bloedstollende 14/14 gelijkstand de winnende treffer zetten. Goud voor Elise Vaeremans!

2013-Grote_Prijs_Leuven__podium_cadetten_dames01

Ook bij de dames senioren kenden verschillende partijen een erg spannend verloop. Alexandra Gevaert (SMG) kon na 6/6 winst in de voorronde en een gemakkelijke 15/5 zege tegen Kathleen Kets (SMG) met een elleboogblessure toch winnen van de Roemeense Elena Munteanu, het werd 15/14. Na een zeer spannende finale won de Melse eveneens van een sterke Jolien Abrams (Parceval). Gevaert pakt het goud, Abrams wordt 2de.

2013-Grote_Prijs_Leuven__podium_senioren_dames01

Foto’s: Luc Gevaert

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 13/10/2013