Gentse schermers Baekelandt, Loeman, Burez en Toch op podium

In Dinant werd dit weekend een drukbezette degencompetitie geschermd. Met succes voor de Gentse schermers, want naast het goud van Maxime Baekelandt (senioren) en Leandro Loeman (miniemen), pakten Olivier Burez (senioren) en Lars Toch (miniemen) elk een bronzen plak!

Bij de heren senioren kwamen 5 degenschermers in actie. Drie daarvan konden doorstoten tot de tabel 16. Kamiel Peeters trof er clubgenoot Olivier Burez en na een spannende wedstrijd en 15/12 was het uiteindelijk Peeters die het onderspit delfde. Peeters eindigde zo op de 13de  plaats op 40 deelnemers. Burez en Maxime Baekelandt waren zo de enige twee Confréristen in de kwartfinale. Beide heren wonnen daar hun wedstrijd overtuigend. In de halve finale stonden Baekelandt en Burez uiteindelijk tegenover elkaar. Na een heel spannende, gelijk opgaande wedstrijd was de overwinning uiteindelijk voor Baekelandt, het werd 15/14 en Baekelandt ging dus naar de finale. Voor Burez was het eindresultaat brons.

In de finale moest Maxime Baekelandt het opnemen tegen Diego Soudan (Maison d’Escrime). Na alweer een spannende wedstrijd won Baekelandt met 15/12 en nam hij trots het goud mee naar Gent.

Goud maar helaas geen Orval voor Maxime Baekelandt, Orval en brons voor Olivier Burez. Foto: Olivier Burez.

Er werden in Dinant ook Gentse miniemen op de piste gespot. Lars Toch en Leandro Loeman konden doorstoten tot in de halve finale. Toch had na een mooi parcours net te weinig energie over om te winnen van Cyrille De Bock (KSSMA Ronse), hij verloor met 7/15 en behaalde brons. Leandro Loeman kon zijn halve finale wel winnen. Hij schermde de finale tegen De Bock en won met 15/9 de partij gemakkelijk. Loeman zorgde zo voor het 2de goud van het weekend voor Gent.

Bij de dames senioren is Sofie Van Poucke 12de geworden op 16 deelneemsters.