Gentse schermclub SMG brengt topcompetitie naar Gent

De 21ste Flemish Open, georganiseerd door de Gentse Sint-Michielsgilde was ook dit jaar een enorm succes in alle categorieën. Deze topattractie voor het Belgisch sabelschermen staat als FIE-sateliettornooi ook internationaal bij veel senioren op de kalender.

Op zaterdag schermden de broers Ties Devos (pupil) en Jurre Devos (miniem) elk voor een eigen bronzen medaille. Ook de nieuwste Gentse schermers konden proeven van het fascinerende competitiegebeuren. Bij de ploegencompetitie zat de sfeer goed en kon de Gentse Confrérie 3 volledige ploegen samenstellen. Nog 4 ploegen hadden schermers van de Gentse Sint-Michielsgilde in hun team. De 1ste plaats was na 45/35 winst van het  Camden Team voor het Senior Team Belgium met Jules-Emile De Visscher (Sint-Michielsgilde Gent), Arnaud Bottecchia (Sint-Michielsgilde Gent) en Arne De Ridder (De Klauwaerts).

Schatjes van patatjes EN talentvolle schermers! Foto: Luc Gevaert.

Op zondag stonden er op de piste maar liefst 12 Gentse schermers paraat tussen de vele nationaliteiten.  Het schermen van de toppers Alexandra Gevaert (21ste) en Jules-Emile De Visscher (36ste) viel tegen, maar dit werd gecompenseerd door het topschermen van de junioren op deze internationale seniorencompetitie.

Eerstejaarsjunior Elias Hemelsoet (31ste) stuntte door een achterstand tegen William Julien (USA) op te halen, en aangemoedigd door een enthousiast thuispubliek, uiteindelijk met 15/10 te winnen. Ook junior Mattice Bosschem (60ste) weerde zich goed tegen de latere winnaar Enver Yilderim (Tur). Samen met Hemelsoet kon ook Karel Toch (32ste) zich tot de top 32 rekenen.

In de ploegcompetitie won Team Belgium, Camden Team werd 2de, Sabre Noir 2 werd 3de. Foto: Luc Gevaert.

Elise Vaeremans, pers sabel Sint-Michielsgilde Gent – 01/10/2018