Geblesseerde sabeltopper Van Holsbeke wint tornooi in Roubaix

Afgelopen weekend won de 26-jarige topsporter Seppe Van Holsbeke het internationale sabeltornooi van Roubaix (F). Van Holsbeke ging niet alleen en werd geflankeerd door 6 andere Belgen. Dit Franse circuittornooi telt mee voor de Franse ranking maar werd dit jaar ook voor de Belgische ranking aangestipt.

Van Holsbeke schermde zich in de kijker door in de pouleronde alles te winnen en als 2de in het tussenklassement te eindigen. In de tabel 32 schermde Van Holsbeke een stevige wedstrijd tegen de Fransman Philippe Palonne, met een vrij zware duimblessure tot gevolg. Blessuretijd, coldspray en tape konden de pijn even onderdrukken waardoor Van Holsbeke de laatste treffers kon zetten en zich kon plaatsen voor de volgende ronde. Van Holsbeke wilde zijn deelname dit weekend aan het Wereldbekertornooi in Athene echter niet hypothekeren en twijfelde even om de wedstrijd verder te zetten. De schermmicrobe won het van de pijn en Van Holsbeke versloeg in de T16 met 15/12 Alexandre Woog (Isr). Ook de Fransman Benoit Lamboley, waarvan onze Belgische topper enkele jaren geleden op het WK junioren in Zuid-Korea nog verloor, kon Van Holsbeke met 15/14 niet van de overwinning houden.

De halve finale tegen Arthur Zatko (F) verliep vlot, waardoor Van Holsbeke tegen Edward Barloy (F) de finale schermde. Barloy schermde een thuismatch en kon rekenen op de steun van het aanwezige publiek. Het werd 12/12, maar Van Holsbeke kon uiteindelijk de match bepalen en met 15/13 verdiend winnen.

Ian Dentant (De Klauwaerts) werd 28ste op 78 deelnemers na een goede poule, winst in de T64 maar verlies in de T32 van de latere nummer 3 Yemi Apithy (F). Clubgenoot Pieter De Vos won 2 van 6 poulewedstrijden en won met het kleinste verschil in de 1ste uitschakelingsmatch.  Maar ook De Vos rondde de kaap van de T32 niet en werd na een moeilijke match uitgeschakeld door Alexandre Woog. Thomas de Wilde (SMG) won 1 wedstrijd in de voorronde, won vlot in de T128, maar verloor in de T64 en werd 55ste.

Bij de dames scoorde Alexandra Gevaert (SMG) het best, zij werd 18de op 48 deelneemsters na 4 overwinningen. Jolien Abrams (Parcival) werd 32ste, Justine Hendrickx (De Tempeliers) werd 36ste.

Seppe Van Holsbeke wint goud in Roubaix! Foto: Seppe Van Holsbeke

Seppe Van Holsbeke wint goud in Roubaix! Foto: Seppe Van Holsbeke

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 24/04/2014