Eremetaal voor Gentse sabelschermers Breyne, Bottecchia en Bloch (brons)

Afgelopen weekend bleven de Gentse sabelschermers op Belgische bodem en waren ze  te gast bij de CE Les 3 Armes in Gembloux. En met succes, want ze brachten goud, zilver en brons mee naar huis!  In Luxemburg zagen we enkele degenschermers aan het werk.

Op sabel en bij de cadetten heren vertegenwoordigde Cédric Volckaert met verve de kleuren van de Gentse schermgilde. Volckaert (5de) begon sterk met 5/6 winst in de pouleronde. Na een overtuigende 15/2 winst van Antoine Ergo (Les 3 Armes) moest hij met 15/8 de duimen leggen tegen Anisse Floulou (CE Reims).

Cédric Volckaert (uiterst links) is een beloftevolle schermer. Foto: Angela Rasschaert.

Bij de dames senioren kon nieuwkomer Isabelle Thielen (5de) 2/4 matchen winnen, zij kwam vervolgens uit tegen clubgenote Manon Bloch. Bloch won met 15/8, waarna ze in de halve finale tegenover Céline Molinaro (Les 3 Armes) kwam te staan. Onze Gentse moest na 10/15 verlies in Molinaro haar meerdere erkennen en bracht zo de bronzen medaille mee naar huis.

Arnaud Bottecchia en Servaas Breyne schermden bij de senioren heren in de Challenge Bertrand Dumont een sterke pouleronde en stonden 1ste en 2de in het tussenklassement. Deze topplaatsen wilden onze schermers niet meer afgeven en zo baanden ze zich een weg naar een Gentse finale. De trofee was uiteindelijk weggelegd voor Servaas Breyne – die na uitdagende matchen tegen Andrey Kobyakov (D) en Philippe Jacques (CE Braine l’Alleud) met 15/8 won van clubgenoot Bottecchia (2de).

Goud voor Servaas Breyne, zilver voor Arnaud Bottecchia! Foto: Angela Rasschaert.

In Luxemburg kwamen degenschermers Joris Pockelé en Ellen De Landtsheer in actie. Pockelé (175ste op 196 deelnemers) miste kracht en explosiviteit en won slechts 1 van de 6 wedstrijden in de pouleronde, wat niet voldoende was om door te mogen naar de volgende ronde. Ook Ellen De Landtsheer kon met 1/6 de kaap van de voorronde niet ronden; zij werd 123ste op 142 deelneemsters.

Elise Vaeremans (pers sabel) en Jacob De Vriendt (pers degen) 03/12/2018