TornooiAmsterdam

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:


Randstadtoernooi Amsterdams Open 2019

Deelnemers


Editie 2019-2020

Deelnemers

Vervoer


Editie 2018-2019

Deelnemers heren

52 deelnemers


Editie 2017-2018

Deelnemers dames

9 deelnemers

Deelnemers heren

38 deelnemers

Vervoer


Editie 2016-2017

Deelnemers

  43 deelnemers


Editie 2014-2015

Geen deelnemers.


Editie 2013-2014

Inschrijving Thomas is gebeurd door VSB. Inschrijving dames = wapenkapitein

Deelnemers

Voor de jongens gespreid over twee dagen (als je T4 haalt). Graag bevestigen dat jullie gaan.

Heren

Dames

Niet: Kathleen wegens feestweekend :-P

Begeleider

Scheidsrechter

Vervoer


Editie 2012-2013

Deelnemers

Heren

  42 deelnemers

Dames

  13 deelnemers

Ploeg

  5 ploegen: Austria, Hamburg plus & Bergedorf

Scheidsrechter

Vervoer

Zaterdag

Zondag


Editie 2011-2012

Deelnemers

Heren

  74 deelnemers

Frederik Simoen niet

Dames

  22 deelneemsters

ploegschermers: Thomas, Nicolas & Sammy: 6de op 12 ploegen. Na wat gestuntel met 40/45 verloren van de Zwitserse ploeg.

Scheidsrechter

Vervoer


Editie 2010-2011

Info: http://www.nahouw.net/view/358627896/SISTA_RANA2010_Ned.pdf

47 deelnemers

Vervoer

Thomas + Fritschjen


Editie 2009-2010

Waarom mogen de heren wel naar Amsterdam en de dames niet??
Zoals blijkt uit de informatie, mogen de dames ook deelnemen. De TornooiKalender is onvolledig. Maar hoe dan ook, denk ik niet dat er iemand naar Amsterdam zal gaan tenzij om per ploeg te schermen, aangezien er ook een tornooi in Sint-Niklaas is, waar we uiteraard de voorkeur aan willen geven (als goede VSB-discipelen). -- Olivier


Editie 2008-2009

Deelnemers

Scheidsrechter

Vervoer


Editie 2007-2008

Info

Deelnemers

Senioren heren individueel

Inschrijvingen zijn afgesloten 49 deelnemers uit 13 landen - satteliet A

Senioren dames individueel

26 deelneemsters uit 5 landen

Senioren per ploeg gemengd

Begeleider

Scheidsrechter

Vervoer

Els is zaterdagavond teruggekeerd met de trein.


Editie 2006

Terug per ploeg en individueel, gespreid over twee dagen

Deelnemers

Vervoer

Olivier heeft Thomas en Cedric doorgegeven aan de Bond, omdat zij de enigen zijn die al zeker waren. Als er nog iemand wil gaan, rap zijn, want eigenlijk waren we al te laat.

Paul gaat normaal gezien aanwezig zijn met 5 schermers, en heeft me in Kenten gevraagd of Thomas en ik hun ploegen wouden vervolledigen. Dus zelfs zonder Pedro is het zeker mogelijk om per ploeg mee te schermen. --Cedric

Pedro heeft te laat geantwoord, ik heb al een mail gestuurd naar Paul --Cedric

Denk eraan dat de inschrijvingen op tijd binnen moeten zijn (FIE-tornooi). Ik had verwacht dat de senioren hier naartoe zouden gaan, en de betere cadetten (Surf, Hairy en Sjors), maar dat valt dus weeral tegen. Het zou ook geen kwaad kunnen als iedereen eens meehielp om ervoor te zorgen dat alle formele zaken zoals inschrijvingen op tijd in orde komen. Ik kan niet altijd aan alles denken, bijvoorbeeld als ik vijf dagen weg ben. Het zou volstaan hebben hier eens een noot te plaatsen opdat ik niets vergeet. Inschrijvingen voor Q-tornooien tweede semester heb ik ook nog maar van één persoon ontvangen. -- Olivier (9/11/2006)

Hoe zit da nu, hebben die uphtères van de schermbond nu echt geweigerd van ons in te schrijven, want in dat geval kan ik daar nie mee lachen -- wie is "ik"?

Cedric en Thomas zijn niet ingeschreven. We waren te laat. Zie mijn opmerking boven uw opmerking. -- Olivier

Wie zijn "we" waren te laat ? Cedric en Thomas waren wel op tijd met -hun- inschrijven op de Wiki.

"We" zijn de Gentse sabelschermers die naar Amsterdam wilden gaan. Ik heb de inschrijving van Thomas en Cedric doorgegeven 1 dag na de limietdatum vermeld op de informatie, 1 dag voor de limietdatum volgens de FIE. De reden waarom ik dit zo laat doorgegeven heb (9/11) is dat ik het vergeten was, omdat ik in Polen zat voor vijf dagen. Zie mijn opmerking dd. 9/11 hierboven. De reden waarom ik gewacht heb om in te schrijven is dat ik niet kon geloven dat er maar twee van onze schermers deel zouden nemen in Amsterdam. Ik doe de inschrijvingen in één keer, niet in stukjes naarmate ze binnenkomen. Dus als het merendeel van onze schermers nalaat aan te duiden welke tornooien ze doen en welke niet, dan heeft dat negatieve gevolgen voor iedereen. -- Olivier

Niet-deelnemers


Editie 2005

Resultaten

Aantal deelnemers: 30
Aantal landen: 5

Winnaar: Reinout Romijn (NED)

Begeleider

Vervoer

 1. den otto met Laurent, Cedric, Seppe, 1 supporter
 2. Olivier + Thomas + Fredje (vertrek om 06u00 aan Laurentplein)


Editie 2004

Info: http://users.skynet.be/olivier.antonis/seizoen2004-2005/docs/invit_Amsterdam2004.pdf

Deelnemers

Begeleider

Vervoer

Vertrek

Verslag

Carpaccio à point

Wanneer we met Jan en Ellie in Dampoort Station staan te wachten op de trein naar Antwerpen dringt het tot me door hoe vroeg het is en met welk doel we daar staan. We zakken vandaag af naar Amsterdam Zuid met de bedoeling een ploegentornooi te gaan winnen. Een rustige treinrit verder worden we overwelmd door scanderende betogers met vlaggen en ander protestmateriaal. Op de vraag waarom ze op de been zijn krijgen we een hartstochtelijk betoog over de slechte sociale toestand in Nederland. Jan, een fijne kerel als hij is, begint spontaan een praatje met de actievoerders van middelbare leeftijd. De trein is zodanig overbevolkt dat we aangemaand worden om recht te staan voor de oudere en mindervalide medereizigers, rechtstaan in Nederlandse treinen is ook leuk!

Aangekomen flaneren we nog even tussen de universiteitscampussen en de verlaten straten van de achterbuurten van Amsterdam. De sportzaal is gelukkig geen mijlen van het station, dus komen we vol goeie moed toe. Na het aanzetten van liederen ontmoeten we onze medeschermers uit het zuidelijke landsdeel zoals David (Haulotte), Norbert (Van Loon) en Aurélie (Bussinaro). Stoere verhalen worden uitgewisseld, schermervaringen verteld en ploegen verdeeld. Als bij wonder speelt er tijdens de opwarming opzwepende drum-'n'-bass die supermotiverend werkt. Eenmaal de competitie begint, is de spanning te snijden en gooien en we ons in de strijd als een hechte ploeg. We vechten als duvels in een wijwatervat en laten onze vijanden geen millimeter toe op ons territorium. Enkele heftige gevechten later staan we op het podium met de beker in de hand. Lorre, Thomas en Boken glunderen van pret terwijl ze worden onthaald op een denderend applaus. Des avonds gaan we richting luxehotel om onze bodemloze magen te vullen. Wild lijkt ons wel wat en we worden rijkelijk bediend door een joviale Marokkaanse ober. Behalve Thomas, want die bestelt spijtig genoeg een carpaccio à point. Wat later begeeft praktisch iedereen zich in zijn kamer om wat te bekomen, maar dat is buiten Boken, Laurent en Cedric gerekend. Een kleine wandeling rond het Novotel resulteert in een uiterst vreemd gesprek met een ladderzatte Hollander op straat. We krijgen te horen dat hij zijn vrouw bedriegt en we worden uitgenodigd voor een tourné générale. We moeten helaas passen mits de volgende dag zal gewijd worden aan het individuele tornooi en we dus moeten gaan pitten. De nacht valt maar niemand behalve wij slaapt, wat te merken is aan het straatlawaai.

Na een verkwiekend ontbijt van granenkoeken en oploskoffie vergezeld van een tv-reclame over Duitse keukenrobots vertrekken we nogmaals richting sporthal. Het wordt meteen duidelijk: veel meer volk dan gisteren zullen gaan strijden voor de titel vandaag. Tijdens de poules gaat het niet iedereen voor de wind. Sommigen onder ons kunnen de hoge verwachtingen niet inlossen en knappen onder de immense druk. Boken bijvoorbeeld wordt overweldigd door de hoofdzakelijk Nederlandse tegenstand en strand op een 22ste tussenplaats na de ronde. De rest daarentegen stond vrij goed geplaatst en had nog niets te vrezen (Laurent 6de, Thomas 11de, Cedric 15de). Maar alsof het lot ervoor iets tussen zat kwamen Boken en Thomas tegen elkaar uit in de rechstreekse uitschakeling. Boken won daarbij met een nipte 15/14 en stootte alsnog door naar de volgende ronde. De rest van de sabreurs had niet echt problemen met hun tegenstanders, dus iedereen behalve Thomas had een plaatsje in de 16. Spijtig genoeg kwamen er weerom twee lieden van onze club tegenover elkaar te staan, ditmaal Laurent en Boken. Niet veel later mocht de laatste opruimen en naar huis weder keren. Verder die dag werd er nog hard gestreden door onder meer Laurent voor de eerste plaats, maar die strande jammer genoeg twee plaatsen lager door toedoen van John Salfield. Thomas werd 17de en Cedric 20ste, verder is een eervolle vermelding voor Ellie op zijn plaats die eindigde op een voorlaatste plaats. Daarna keerden we hetzij met de auto hetzij per trein terug naar huis, sommigen blijer dan anderen.

verslag: Bo Smet


TornooiKalender | CategorieTornooi CategorieMaand/November

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt November 24, 2019 16:02 by Manon Bloch (verschil)
Zoek: