Sint-Michielsgilde Gent bevestigt met 8 nieuwe medailles

Ook afgelopen weekend lieten de Gentse schermers zich van hun beste kant zien, met medailles op de 3 wapens in Sint-Martens-Latem, Ath en Embourg. Met 2x goud, 3x zilver en 3x brons werden maar liefst 8 medailles binnen gehaald. Opnieuw een mooi resultaat!

In Embourg werden afgelopen weekend verschillende wedstrijden geschermd. Marie Van Peteghem (Sint-Michielsgilde Gent) won knap de damescompetitie door te winnen van Dimana Markovska (Parcival). Bij de heren werd Lester Kurvers 2de na winst van Brecht Vanquaethoven (Parcival), Adrien Albertini (FR) maar verlies van de sterkere Alexandre Poizat (Sabre Noir). Clubgenoot Jacob Van Paassen kon een 0/6 achterstand mooi inlopen, maar verloor in de T16 erg nipt van Vanquaethoven en werd 10de.

Marie Van Peteghem wint goud in Embourg. Foto: Harry Pinson.

Nog in Embourg werd het Universitair Kampioenschap geschermd. Op degen telden we 25 deelnemers en de Confréristen haalden allen een zeer mooie plaats. Na de 2 voorronden telden de schermers hun zeges: Maxime Baekelandt haalde 8/10, net als Kamiel Peeters. Youri De Brabander won 7 van de 10 partijen en Robin Ponnet zag een goede 6/10 verschijnen. In de kwartfinale schakelt Baekelandt wapenbroeder De Brabander uit. Peeters verliest met 8/15 van de latere nr 1 Gaspard Régibeau en werd 4de. In de halve finale komt Baekelandt opnieuw tegenover een clubgenoot te staan;  Ponnet wint de uiterst spannende partij met het kleinste verschil (14/15) maar verliest van Régibeau. Zilver en brons voor de degenheren!

Zilver voor Robin Ponnet, brons voor Maxime Baekelandt. Foto: CE Embourg.

Bij de dames werd Shawnee Weynants 2de na 12/15 tegen Delphine Groslambert (LEB).

Shawnee Weynants wordt 2de op het UK. Foto: CE Embourg.

Nog op degen zagen we Mathias-Alexander Verstraete en Aikin Jacobs op het podium. Net als vorige week in Hasselt deelden zij een mooie 3de plaats op het 1ste Internationale schermtornooi van Schermkring Latem-Deurle. William Janssens wordt 14de, Elias Deconinck 24ste en Joris Pockelé werd 26ste. Bij de dames werd Ellen De Landtsheer 7de en Aïcha Cazaerck 9de na een mooie competitie.

In Ath tenslotte zegevierde floretschermer Julien Kalmar door de Challenge Professeur Delfosse te winnen en een nieuwe gouden medaille op zak te steken. Kalmar trad als enige Vlaming op de piste en in een goede en sportieve sfeer kon het jonge florettalent na de pouleronde meteen naar de kwartfinale die hij net als de halve finale won. Maar ook in de finale zagen we een ontspannen Kalmar genieten van de wedstrijd en zich met 15/10 winst vlot naar e overwinning schermen! Goud voor Julien Kalmar!

Julien Kalmar won goud in Ath!. Foto: Michel Kalmar.