Helft van Gentse floretschermers eindigen in Top 8 op tornooi in Dinant

De Gentse floretschermers treden steeds meer op de voorgrond, maar dat had u al gemerkt. Zo ook afgelopen weekend toen zij in Dinant op de 29ste Internationeaux de la Vallée Mosane present tekenden en maar liefst de helft van de Gentse schermers bij de beste 8 van het deelnemersveld eindigden.

Bij de miniemen floret heren telden we 15 deelnemers. Briecq Bauwelinck (Sint-Michielsgilde Gent) komt met 3 overwinningen op 4 wedstrijden en dus met een uitstekende voorronde uit de poules. In de T16 moet hij het opnemen tegen clubgenoot Joppe Reynaert (12de) , het werd 15/13 in het voordeel van Bauwelinck. In de kwartfinale bleek Sem Genbrugge (Omnisword) nog iets te sterk, Briecq Bauwelinck werd knap 5de en beste Gentse schermer. Volgende in de rangschikking werd Julien Kalmar (7de ), hij won met 15/6 van Mathis De Witte (SMG, 10de ), maar verloor na een spannende match en 5/1 voorsprong met 12/15 van de koelbloedige en latere nummer 1 Oscar Geudvert (CE Neufchâteau). Thiemen Vanderplasschen (SMG) zorgde voor een mooie partij en werd 14de, en de immer sportieve Gilles De Witte werd 9de.

Reeds als poussin dikke vrienden! Foto: Tamara Verleyen.

Reeds als poussin dikke vrienden! Foto: Tamara Verleyen.

Lars Toch (8ste)  en Timon Clercx (6de) schermden bij de pupillen mixte floret (19 deelnemers). Ondanks een moeilijke start schermden beiden een goede voorronde met respectievelijk een 8ste en een 4de plaats in het tussenklassement. Beiden werden op basis van dit tussenresultaat voor de T32 vrijgesteld. Zowel Toch (met 8/7 van een sterke Lopke Gelissen van schermvereniging Vast Als Eik) als Clercx (met 8/1 van Benjamin Pompier (CE Bessemans) wonnen hun match in de T16. Maar in de kwartfinale verloor Toch van de latere gouden medaillenemer Kean Horvath (CEE Damocles) en Clercx verloor met 4/8 van de nummer 3 Louis Nicolas (RCSC CEE Charleroi).

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 23/01/2017