Goud voor Julien Kalmar in Dinant, Philippe Strijk triomfeert in Mülheim

Tweemaal goud! Zowel floretschermer Julien Kalmar als sabelschermer Philippe Strijk (beiden Sint-Michielsgilde Gent) hebben een nieuwe titel veroverd. Beiden zijn niet aan hun proefstuk toe en werken hard om de goede vorm te bestendigen.

Floretschermer Julien Kalmar (Sint-Michielsgilde Gent) won in Dinant goud. Kalmar schermde zich vlot naar de halve finale, die hij won met 10/3. In de finale moest hij het opnemen tegen de sterke Clement Guittet (CRE Huy). In de eerste helft ging de strijd gelijk op. Kalmar pakte toen te vermijden kaarten (2 rode en 1 gele) en zag zich met 8/9 in de achtervolging gedwongen. Maar Kalmar herpakte zich en werd met 10/8 winst winnaar van de 25ste Grand Prix de Wallonië. Nog van de Gentse Confrérie werd Mathis De Witte 12de, Gilles De Witte 15de, Scott Vanlee 16de, Briecq Bauwelinck 23ste en Joppe Reynaert 24ste op 28 deelnemers.

Julien Kalmar pakt goud! Foto: Michel Kalmar

Julien Kalmar pakt goud! Foto: Michel Kalmar

In Mülheim werd het Sabel Pokaltornooi geschermd. Bij de dames werd Hélène Derde 19de, Kathleen Kets werd 29ste  op 30 deelneemsters. Wel medaillegoud bij de heren cadetten, waar Philippe Strijk het goud pakte. Strijk schermt onder Nederlandse vlag, maar woont in Gent en traint bij de Gentse Gilde. Strijk bewees vorige week al in vorm te zijn: in het Poolse Konin werd hij 22ste op 163 deelnemers en realiseerde hij een 1ste selectienorm voor het EK cadetten. En ook in Mülheim bleek hij in goede vorm! Na een quasi feilloos parcours schermde hij de finale tegen Cesare Barba (D). Het werd een spannende strijd, maar Strijk kwam nooit in de problemen en verzekerde zich met 15/10 cijfers van een klinkende overwinning. Clubgenoten Elias Hemelsoet werd 13de, Warre Vandecruys 25ste, Louis Lammertyn 30ste, Timon Lebon 44ste op 52 deelnemers.

Trainer, coach en Olympiër Seppe Van Holsbeke was erbij en zag dat het goed was: “Het geheim zit voor een deel in rustig kunnen blijven. En Philippe is bij elk punt rustig gebleven, ook toen het even tegen zat. Met een mooie overwinning tot gevolg”!

Goud voor Philippe Strijk! Foto: Christine Oetter.

Goud voor Philippe Strijk! Foto: Christine Oetter.

Kathleen Kets – Persverantwoordelijke Sint-Michielsgilde Gent – 03/10/2016